18.02.2021 Aktuellt

Dominika Skutniks katalog “Sculpture of the Terrain”

Förra veckan publicerades Dominika Skutniks katalog “Sculpture of the Terrain / Rzeźba Terenu” (sv. Terrängens form) som innehåller information om hennes utställningar, bl.a. om en som arrangerades av Konst i Blekinge i samarbete med Kulturcentrum Ronneby Konsthall, Polska institutet i Stockholm och Stena Line i september 2019.

Det var ett mycket spännande projekt som visade hur Dominika arbetar med processer, transformationer och installationer som skapas i relation med en plats, dess natur, historia och arkitektur. Stenarna i utställningen berättade om miljontals år av stillhet och samtidigt om kraftfulla rörelser och förflyttningar, om avstånd, gränser och geologiskt långsamma skeenden under en för människan nästintill obegriplig tidsrymd.

Katalogen finns tillgänglig online på polska, svenska och engelska så kolla själv.

Mer om projektet i Ronneby (2019) finns på institutets webbplats.


Foton: Gdańska Galeria Miejska

Scheduled Aktuellt

Kajko och Kokosz på Netflix 🗓

På söndag den 28 februari börjar den nya polska tecknade serien "Kajko i Kokosz" (Kajko och Kokosz) att visas på Netflix! Den bygger på den i Polen ofantligt populära och kultförklarade serieboksserien av Janusz Christa som publicerades i Polen åren 1972-1992.
24 02.2021 Aktuellt

30th anniversary of the Visegrad cooperation 🗓

Thirty years ago, on 15 February 1991, the presidents of Poland and the Czech Republic, and the prime minister of Hungary signed the Declaration on Cooperation between the Czech and Slovak Federal Republic, the Republic of Poland and the Republic of Hungary in Striving for European Integration in the castle of Visegrad, Hungary.
15 02.2021 Aktuellt

Visegrádgruppen firar sitt 30-årsjubileum 🗓

I år firar Visegrádgruppen sitt 30-årsjubileum. Den 15 februari 1991 undertecknade Tjeckoslovakiens president, Polens president och Ungerns premiärminister Visegráddeklarationen som markerade början på samarbetet inom V4.
15 02.2021 Aktuellt