10.05.2021 Aktuellt

Den andra upplagan av den internationella Moniuszkotävlingen

Den 5 maj var det 202 år sedan Stanisław Moniuszko föddes – en framstående polsk kompositör av operor, operetter, baletter och sånger. Han var även organist, pedagog och dirigent av symfoniorkestrar, operor och körer.

Du kan välja hans verk till sin repertoar och söka till den andra upplagan av den internationella Moniuszkotävlingen – Stanisław Moniuszko International Competition of Polish Music 2021 som kommer att äga rum den 11-18 september i år.

På grund av epidemin är ansökningstiden förlängd till den 31 maj.

Individuella pianister och kammarensembler (både duetter och ensembler bestående av upp till tolv personer) är välkomna att söka. Det finns ingen gräns eller krav när det gäller ålder eller nationalitet.

Artister kan presentera verk ur repertoar av 56 polska i de flesta fall 1800- och 1900-tals kompositörer. Deltagare sammanställer sina egna program till tävlingens olika etapper.

Man söker via ett elektroniskt anmälningsformulär, fram till den 31 maj.

Pianister – https://www.konkursmuzykipolskiej.pl/en/applications/solo

Kammarensembler – https://www.konkursmuzykipolskiej.pl/en/applications/bands

Vi vill samtidigt bjuda in er till att lyssna på Moniuszkos Stråkkvartett nr I d-moll framförd av en av vinnarna av Den första upplagan av den internationella Moniuszkotävlingen – Stanisław Moniuszko International Competition of Polish Music 2019, ensemblen Ãtma Quartet:  


Mer information på engelska: https://konkursmuzykipolskiej.pl/en/

Om Stanisław Moniuszko: https://www.konkursmuzykipolskiej.pl/Composer/25-stanislaw-moniuszko  Bild: Stanisław Moniuszko av Marcin Władyka

Scheduled Aktuellt

Polish Returns NAWA Programme 🗓

The Polish National Agency for Academic Exchange (NAWA) has announced a call for proposals under the Polish Returns NAWA Programme.
14 05.2021 29 07.2021 Aktuellt

Framstående polska kvinnor (#OutstandingPLWomen) 🗓

Vetenskap. Konst. Litteratur. Sport. Politik. Hjälp åt andra. Här är tio berättelser om framstående polska kvinnor som har haft en mycket stor betydelse för världen, liksom de som har haft kärlek och mod att förändra världen till det bättre!
24 05.2021 Aktuellt, Polsk konst

Virtual Education Fairs for Nordic Countries 🗓

The Polish National Agency for Academic Exchange (NAWA) invites high school & university students for virtual education fairs dedicated to studies in Poland at www.rsgp.webexpo.pl, on Thursday, May 20, 10:00 – 18:00 UTC+2.
20 05.2021 Aktuellt