12.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: RUMMET av Krzysztof Jankowski 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av RUMMET.

Söndag, 12 september 2021 kl 17.30
Zita Folkets Bio (salong 1)

Handlingen utspelar sig i framtiden, år 2055. Ijon Tichy, en berömd kosmonaut, deltagare i många interplanetära expeditioner, är nu delegat till det panslaviska parlamentet. Han försöker hindra införandet av ”rumtidsböjningsvapen” för allmänheten. Han blir dock fängslad av en ledande representant för koalitionspartiet, som tillsammans med en säkerhetsagent testar det nya vapnet på honom – vilket leder till många komiska situationer.


Polsk titel: Pokój

Regi: Krzysztof Jankowski

Manus: Krzysztof Jankowski

Längd: 20 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

KÄRLEK, UPPROR OCH ROSMARIN: polsk-svensk musikafton 🗓

Cecilia Dalby Pedersen (sång) och Marcin Dominik Gluch (piano) har samarbetat med varandra i över 10 år och gett konserter både i Sverige och Polen. Nu bjuder de på en stämningsfull och upplyftande afton med pianomusik, sånger, opera och poesi från 1800-talet och det tidiga 1900-talet, en unik blandning av polska och svenska tonsättare, representanter av både romantiken och modernismen.
25 09.2022 Evenemang, Galleri, Musik

Om Kinoteka 2022 🗓

Den 13:e upplagan av polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-4 september 2022 på Zita Folkets Bio. Varje år presenterar vi ett urval av nya polska spelfilmer, intressanta dokument och klassikerpärlor.
02 09.2022 04 09.2022 Evenemang, Film

Samtal med skådespelaren Piotr Głowacki 🗓

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
02 09.2022 Evenemang, Film