12.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: RUMMET av Krzysztof Jankowski 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av RUMMET.

Söndag, 12 september 2021 kl 17.30
Zita Folkets Bio (salong 1)

Handlingen utspelar sig i framtiden, år 2055. Ijon Tichy, en berömd kosmonaut, deltagare i många interplanetära expeditioner, är nu delegat till det panslaviska parlamentet. Han försöker hindra införandet av ”rumtidsböjningsvapen” för allmänheten. Han blir dock fängslad av en ledande representant för koalitionspartiet, som tillsammans med en säkerhetsagent testar det nya vapnet på honom – vilket leder till många komiska situationer.


Polsk titel: Pokój

Regi: Krzysztof Jankowski

Manus: Krzysztof Jankowski

Längd: 20 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

Scheduled Evenemang Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm

På grupputställningen “Crossover” visas verk av fem konstnärer: Garage Artists (Andrea Diaz & Stella Kruusamägi), Jacek Smolicki, Konrad Juściński, tm (Tove Möller). Den är kuraterad av det konstnärsdrivna kollektivet Flat Octopus och öppnas den 10 november i Studio 44 i Stockholm. Varmt välkommen!
10 11.2023 24 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst