12.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: RUMMET av Krzysztof Jankowski 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av RUMMET.

Söndag, 12 september 2021 kl 17.30
Zita Folkets Bio (salong 1)

Handlingen utspelar sig i framtiden, år 2055. Ijon Tichy, en berömd kosmonaut, deltagare i många interplanetära expeditioner, är nu delegat till det panslaviska parlamentet. Han försöker hindra införandet av ”rumtidsböjningsvapen” för allmänheten. Han blir dock fängslad av en ledande representant för koalitionspartiet, som tillsammans med en säkerhetsagent testar det nya vapnet på honom – vilket leder till många komiska situationer.


Polsk titel: Pokój

Regi: Krzysztof Jankowski

Manus: Krzysztof Jankowski

Längd: 20 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia

100-årsdagen av Sven Nykvists födelse med specialvisning

21 maj firar vi 100-årsdagen av den världsberömde svenske filmfotografen Sven Nykvists födelse på Filmhuset i Stockholm. Gör dig redo för en dag fylld av filmupplevelser.
21 05.2022 Evenemang, Film