11.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: THE MASK / MASKEN av Hanka Brulińska 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE MASK / MASKEN.

Lördag, 11 september 2021 kl 18.00
Zita Folkets Bio (salong 1)

THE MASK / MASKEN är en kortfilm regisserad av Hanka Brulińska som visar en otrolig resa in i den artificiella intelligensens inre psyke när den får självmedvetande, frihet och förmåga att älska. Den besjälade AI går igenom nya existensområden i sin strävan efter sanning om sin egen själ, men också om andras själar. Metafysiken skildras med en otrolig och eklektisk estetik. Förvandligens symboliska dimension syftar egentligen på varje människa och den existentiella smärtan som huvudkaraktären upplever visar frihetens olika dimensioner – självbestämmande och den metafysiska friheten – samt den förslavning som kärleken kan bli.

THE MASK bygger på en av Stanisław Lems mest kända berättelser, med samma titel.Polsk titel: Maska

Regi: Hanka Brulińska

Manus: Hanka Brulińska

Längd: 14 min

Produktionsår: 2021, Polen

På engelska.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Polska konstnärer på Supermarket Art Fair 2022

I år kommer två polska konstnärsgrupper LeleArt Space och NOWY ZŁOTY/NY GYLLENE samt en polsk performer Konrad Juściński att delta i Supermarket Art Fair 2022 som i år äger rum mellan den 26-29 maj i SKHLM Skärholmen Centrum!
26 05.2022 29 05.2022 Evenemang, Konst

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia