11.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: THE MASK / MASKEN av Hanka Brulińska 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE MASK / MASKEN.

Lördag, 11 september 2021 kl 18.00
Zita Folkets Bio (salong 1)

THE MASK / MASKEN är en kortfilm regisserad av Hanka Brulińska som visar en otrolig resa in i den artificiella intelligensens inre psyke när den får självmedvetande, frihet och förmåga att älska. Den besjälade AI går igenom nya existensområden i sin strävan efter sanning om sin egen själ, men också om andras själar. Metafysiken skildras med en otrolig och eklektisk estetik. Förvandligens symboliska dimension syftar egentligen på varje människa och den existentiella smärtan som huvudkaraktären upplever visar frihetens olika dimensioner – självbestämmande och den metafysiska friheten – samt den förslavning som kärleken kan bli.

THE MASK bygger på en av Stanisław Lems mest kända berättelser, med samma titel.Polsk titel: Maska

Regi: Hanka Brulińska

Manus: Hanka Brulińska

Längd: 14 min

Produktionsår: 2021, Polen

På engelska.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

KÄRLEK, UPPROR OCH ROSMARIN: polsk-svensk musikafton 🗓

Cecilia Dalby Pedersen (sång) och Marcin Dominik Gluch (piano) har samarbetat med varandra i över 10 år och gett konserter både i Sverige och Polen. Nu bjuder de på en stämningsfull och upplyftande afton med pianomusik, sånger, opera och poesi från 1800-talet och det tidiga 1900-talet, en unik blandning av polska och svenska tonsättare, representanter av både romantiken och modernismen.
25 09.2022 Evenemang, Galleri, Musik

Om Kinoteka 2022 🗓

Den 13:e upplagan av polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-4 september 2022 på Zita Folkets Bio. Varje år presenterar vi ett urval av nya polska spelfilmer, intressanta dokument och klassikerpärlor.
02 09.2022 04 09.2022 Evenemang, Film

Samtal med skådespelaren Piotr Głowacki 🗓

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
02 09.2022 Evenemang, Film