11.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: THE MASK / MASKEN av Hanka Brulińska 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE MASK / MASKEN.

Lördag, 11 september 2021 kl 18.00
Zita Folkets Bio (salong 1)

THE MASK / MASKEN är en kortfilm regisserad av Hanka Brulińska som visar en otrolig resa in i den artificiella intelligensens inre psyke när den får självmedvetande, frihet och förmåga att älska. Den besjälade AI går igenom nya existensområden i sin strävan efter sanning om sin egen själ, men också om andras själar. Metafysiken skildras med en otrolig och eklektisk estetik. Förvandligens symboliska dimension syftar egentligen på varje människa och den existentiella smärtan som huvudkaraktären upplever visar frihetens olika dimensioner – självbestämmande och den metafysiska friheten – samt den förslavning som kärleken kan bli.

THE MASK bygger på en av Stanisław Lems mest kända berättelser, med samma titel.Polsk titel: Maska

Regi: Hanka Brulińska

Manus: Hanka Brulińska

Längd: 14 min

Produktionsår: 2021, Polen

På engelska.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

KINOTEKA 2023 🗓

Årets miniupplaga av filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-8 oktober 2020, i Haninge kulturhus i Handen och på Klarabiografen i Stockholm.
02 10.2023 08 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia