27.09.2021 Aktuellt

ATT MÅLA MUSIK. Elisabeth Wejsflog berättar om sin konst

Möt konstnären Elisabeth Wejsflog som i vårt filmreportage från september 2021 berättar om hur hon skapade en av de officiella affischerna för den IX internationella Chopintävlingen 1975.

I filmen som gjordes av Kania NordFOTO i samarbete med Polska institutet berättar Elisabeth Wejsflog om sin affisch för Chopintävlingen som hon uppmärksammades för i början av sin konstnärsbana. Hon berättar även om Chopin och hans musik som inspiration, om sin uppväxt och konststudier i Polen – hon studerade vid Konstakademin i Kraków och Katowice – om musikens roll i sitt konstskapande, hemlängtan, det polska regnet, samarbetet med Malmö SymfoniOrkester, sina framtidsplaner och mycket mer.

Läs mer om Elisabeth Wejsflog: www.wejsflog.com/

Scheduled Aktuellt

Jubileumsantologin om Czesław Słania presenterades i Kraków

Den 24 november 2021 på Polska nationalbanken (Narodowy Bank Polski) i Kraków presenterades Jubileumsantologin om Czesław Słania, som skapats i ett nära samarbete mellan Slaniasamfundet, Polska institutet i Stockholm och Krakóws Konstakademi (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie), för första gången.
24 11.2021 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Poetisk hyllning till Wisława Szymborska på

I fredags uppmärksammade Nobelprismuseet, i samarbete med Polska institutet, att för 25 år sedan Wisława Szymborska mottog Nobelpriset i litteratur. Det blev en mycket lyckad helkväll inför den fullsatta salongen med både samtal, konsert och filmvisning.
22 11.2021 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Kwartludium med konserter i Växjö och

Den polska ensemblen Kwartludium gjorde en miniturné i Sverige och bjöd på nyskriven och spännande musik av polska och svenska tonsättare den 12-14 november.
15 11.2021 Aktuellt, Galleri