14.10.2021 Evenemang, Konst Stadsgårdsterminalen, Stockholm

Polska performancekonstnärer på Supermarket Art Fair 2021 🗺

Den oberoende konstmässan Supermarket börjar redan på torsdag, den 14 oktober! Det är en internationell konstnärsdriven mässa där konstnärer från olika håll i världen kan visa upp sina innovativa idéer. I år äger Supermarket rum på Stadsgårdsterminalen, en kort bit från Slussen, mellan den 14 och 17 oktober. Bland deltagarna på årets mässa finns två polska performancekonstnärer: Konrad Juściński och Jolanta Nowaczyk!

Jolanta är en del av en “dold” performance som kommer att börja på torsdag den 14 oktober kl. 11.00, medan Konrad uppträder individuellt med “Safe place [.] Incarnate” samma dag kl. 18.00. Mer information på engelska finns i beskrivningar nedan.

Kom till Stadsgårdsterminalen mellan 14 och 17 oktober för att upptäcka många unika idéer skapade av konstnärer från hela världen!


TORSDAG, 14 oktober 2021 kl 11.00

C.A. (CZ)

C.A. is a performance that consists of discussions and interactions with visitors and participants at Supermarket 2021. It is a subtle intervention that can be experienced throughout the opening day. The performance explores topics connected with the economic aspects of art; participation, networking, building new fruitful relationships and investment.

Duration: All day. Location: Offstage / All around the venue


TORSDAG, 14 oktober 2021 kl 20.30

Konrad Juściński (PL)

In his project Safe place [.] Incarnate Konrad Juściński wishes to invoke and reflect on the concept of safe space, place and utopia with a particular focus on ‘questions and issues concerning the human being existing in space.’

Working with a large black balloon, models of human bones, sticks and sound generated from a device made by the artist, Juściński explores this idea by investigating the common contexts of these objects; material and bodily.

Project carried out in cooperation with Poznan Supercomputing and Networking Center (PSNC).

Participants in the project:
Wojciech Grabowski – 3D graphics expert for AR / VR / 3D applications.
Stanisław Kamiński – winner of the Polish pilot program ”AI for youth”, currently, also an intern at PSNC in the field of 3D application programming.

Poznan Supercomputing and Networking Centre (PSNC) was established in 1993 as a research laboratory of the Polish Academy of Sciences and is responsible for the development and management of the national optical research network, high-performance computing and various eScience services and applications in Poland. PSNC is a key node of the European Research Area in the field of IT. Digital Art is an important part of our mission).

Duration: 25 min. Location: Offstage / Seagull’s Corner, 2nd floor


Hela Supermarkets program hittar du på mässans webbsida.

Scheduled Evenemang >Konst
Stadsgårdsterminalen, Stockholm Map

Specialvisning av Roman Polańskis ”Kniven i vattnet”

Varmt välkommen till en speciell visning av Roman Polańskis "Kniven i vattnet" (1962) med foton av den fantastiska polska kameramannen Jerzy Lipman! Evenemanget sker i samband med 60-årsdagen av filmens premiär samt med 100-årsdagen av Jerzy Lipmans födelsedag.
07 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Film

Konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and

Den 12 december kl. 10.00 börjar konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and Sweden from the Jagiellonian era to the end of the Vasa Dynasty: on the 460th anniversary of Catherine Jagiellon’s arrival to Finland (1562–2022).’’ i Publicum på Åbo universitet, adress: Assistentinkatu 7. Konferensen sker på engelska.
12 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Historia