15.11.2021 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Kwartludium med konserter i Växjö och Handen

Den polska ensemblen Kwartludium gjorde en miniturné i Sverige och bjöd på nyskriven och spännande musik av polska och svenska tonsättare den 12-14 november.

Tack Kwartludium – Dagna Sadkowska (violin), Michał Górczyński (klarinetter), Paweł Nowicki (slagverk) och Piotr Nowicki (piano) – för enastående spelningar i Växjö och Handen i helgen samt den otroligt givande workshopen på Sankt Sigfrids Folkhögskola! Ensemblen framförde musiken av de polska tonsättarna Tadeusz Wielecki, Piotr Jędrzejczyk och Bogusław Schaeffer och gjorde uruppförande av Henrik Denerins ”Collide” och Marsel Nichans ”The Order In The Chaos & The Chaos In The Order” från 2021! Båda kompositörerna fanns med på plats.

Turnén arrangeras av Kwartludium, Media Artes, Musik i Syd, Växjökommun, Kulturföreningen Nuova Arte, Haninge kultur och ABF Södertörn, och med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, medfinansierad av Polska kulturministeriet – en statlig specialfond för främjande av kultur och Polska institutet i Stockholm.

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia

Fotoreportage: MELLAN NÄRHET OCH DISTANS – föreläsning

Den 23 mars 2022 föreläste Camilla Larsson bl. a. om en av 1900-talets främsta polska konstnärer och en av världens mest framstående teaterskapare, Tadeusz Kantor, på Moderna Museet i Malmö. Föreläsningen hette ”MELLAN NÄRHET OCH DISTANS. Dockan som objekt, material och symbol i Tadeusz Kantor och Julia Bondessons konst”.
23 03.2022 Aktuellt, Galleri