16.11.2021 Aktuellt, Galleri Wesleykyrkan, Malmö

Fotoreportage: Polsk musik och poesi på Wesleykyrkan i Malmö 🗺

Den 14 november 2021 firade vi Cyprian Kamil Norwids 200-årsdag samt Krzysztof Kamil Baczyńskis och Tadeusz Różewiczs 100-årsdag med polsk musik och poesi från 1800- och 1900-talet på Wesleykyrkan i Malmö.

Tack Elżbieta Szwejkowska-Olsson, Nathalie Czarnecki, Tomasz Siegrist och Marcin Dominik Gluch för det fantastiska uppträdandet i söndags med poesi av Cyprian Kamil Norwid, Adam Mickiewicz, Krzysztof Kamil Baczyński och Tadeusz Różewicz och musik av bl. a. Fryderyk Chopin, Stanisław Moniuszko, Ignacy Jan Paderewski, Karol Szymanowski samt Wojciech Gluch! Underbart att det var fullsatt i salongen och att det kom sådana fina gäster som t. ex. deltagare i Warszawaupproret Barbara Muszyńska-Jochelson och Wojciech Roszak, den erkända pianisten Marianne Jacobs och representanter från polska organisationer i Malmö, Lund och Helsingborg.

Tack Wesleykyrka och alla andra samarbetspartners: Polka International – Polish Women’s Association International, Stanislaw Moniuszko Musiksällskapet och Republiken Polens Ambassad – Konsulära Avdelningen i Stockholm.

Foton: Elizabeth Blania Kacprzyk

Scheduled Aktuellt >Galleri
Wesleykyrkan, Malmö Map

Utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Małgorzata Mirga-Tas på Göteborgs Konsthall 🗓 🗺

Mellan den 28 januari 2023 och den 16 april pågick Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm på Göteborgs Konsthall, soloutställningen av den polsk-romska konstnären, pedagogen och aktivisten Małgorzata Mirga-Tas. Den visades i samarbete med och med stöd av Polska institutet i Stockholm.
28 01.2023 16 04.2023 Galleri

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.
11 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik