16.11.2021 Aktuellt, Galleri Wesleykyrkan, Malmö

Fotoreportage: Polsk musik och poesi på Wesleykyrkan i Malmö 🗺

Den 14 november 2021 firade vi Cyprian Kamil Norwids 200-årsdag samt Krzysztof Kamil Baczyńskis och Tadeusz Różewiczs 100-årsdag med polsk musik och poesi från 1800- och 1900-talet på Wesleykyrkan i Malmö.

Tack Elżbieta Szwejkowska-Olsson, Nathalie Czarnecki, Tomasz Siegrist och Marcin Dominik Gluch för det fantastiska uppträdandet i söndags med poesi av Cyprian Kamil Norwid, Adam Mickiewicz, Krzysztof Kamil Baczyński och Tadeusz Różewicz och musik av bl. a. Fryderyk Chopin, Stanisław Moniuszko, Ignacy Jan Paderewski, Karol Szymanowski samt Wojciech Gluch! Underbart att det var fullsatt i salongen och att det kom sådana fina gäster som t. ex. deltagare i Warszawaupproret Barbara Muszyńska-Jochelson och Wojciech Roszak, den erkända pianisten Marianne Jacobs och representanter från polska organisationer i Malmö, Lund och Helsingborg.

Tack Wesleykyrka och alla andra samarbetspartners: Polka International – Polish Women’s Association International, Stanislaw Moniuszko Musiksällskapet och Republiken Polens Ambassad – Konsulära Avdelningen i Stockholm.

Foton: Elizabeth Blania Kacprzyk

Scheduled Aktuellt >Galleri
Wesleykyrkan, Malmö Map

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia

Fotoreportage: MELLAN NÄRHET OCH DISTANS – föreläsning

Den 23 mars 2022 föreläste Camilla Larsson bl. a. om en av 1900-talets främsta polska konstnärer och en av världens mest framstående teaterskapare, Tadeusz Kantor, på Moderna Museet i Malmö. Föreläsningen hette ”MELLAN NÄRHET OCH DISTANS. Dockan som objekt, material och symbol i Tadeusz Kantor och Julia Bondessons konst”.
23 03.2022 Aktuellt, Galleri