10.12.2021 Aktuellt, Galleri

Preludium inför Nobel – fotoreportage

Den 9 december 2021 ägde Preludium inför Nobel rum i Kungasalen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Kunskapskonserten var en hyllning till Maria Skłodowska-Curies enastående liv och forskning.

Det blev ett otroligt vackert, innehållsrikt och inspirerande program med uppträdanden av musiker från KMH: Staffan Scheja, Siri Sperling, Filip Korošec, Astrid Hillerud, Albert Dahllöf, Josef Andersson, Frank Mathias Josefson och Karolina Åsberg samt föreläsningar av Professor Stefan Einhorn från Karolinska Institutet och PhD Marijane Jonsson från Handelshögskolan i Stockholm. Musik av bl a Chopin, Ravel och Kraftwerk framfördes på scenen. Kvällens presentatörer: Eva Bojner Horwitz, professor i musik och hälsa (KMH), David Thyrén, lektor i musikhistoria (KMH). Kvällens fantastiska ciceron var skådespelaren, sångerskan och kompositören Camilla Ringquist.


Tack Kungliga Musikhögskolan, alla medverkande och alla våra fina gäster för en oförglömlig kväll!

Här kan man titta på några bilder från Kungasalen samt Erling-Perssonatriet där efterminglet i Polska institutets arrangemang ägde rum.


Foto: Martyna Heller

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset 🗓

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.
21 05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia