27.01.2022 Evenemang, Teater

Onlinevisning av föreställningen ”Irena – ingen ängel”

Den 27 januari 2022, med anledning av Förintelsens minnesdag gör Polska institutet i Stockholm och Teater Unga Roma en ny onlinevisning av föreställningen "Irena – ingen ängel", med både polsk och engelsk textning. "Irena – ingen ängel" av Teater Unga Roma är tillgänglig gratis på Youtube, den 27 januari kl. 19 - 22.

Länken aktiveras först då: https://www.youtube.com/watch?v=Aw_dYfJrMuY

Föreställningen är 55 minuter lång och spelas för alla från 9 år och uppåt.

”Irena – ingen ängel” i regi av Daniel Goldmann hade premiär den 8 mars 2020. Föreställningen är en lekfullt poetisk thriller om en ung kvinna som agerar för det rätta när världen är ur led. Med sorg och dråplig komik, allvar och lek, musik och fantasi, berättar ”Irena – ingen ängel” om medmänsklighet, handlingskraft och mod. Om att världen går att förändra. Lotta Gruts pjäs bygger på Irena Sendlers liv. Den polska socialarbetaren Irena Sendler, född Krzyżanowska – Rättfärdig bland folken, medlem i organisationen Żegota smugglade ut omkring 2500 judiska barn ur Warszawas getto under andra världskriget.


På scenen – Mikaela Hagelberg & Tobias Aspelin
Manus – Lotta Grut
Regi – Daniel Goldmann
Scenografi & kostym – Suzane Crépault
Musik – Carin Blom
Producent – Anna Holmlin Nilsson
Film och klippning – Eric Rusch

Att göra den av filmade versionen av föreställningen (på Ö2 i Stockholm, av Eric Rusch) och arrangera onlinevisningen är Polska institutets och Teater Unga Romas gemensamma projekt.

Scheduled Evenemang >Teater

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia