15.03.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken

Den 12 mars 2022 på Olympiateatern i Stockholm ägde premiären av ”PIANO SUITE CURIE” rum, en hyllningskonsert till Maria Skłodowska-Curie (1867-1934). Den andra konserten gavs dagen efter, den 13 mars.

Artisten, kompositören och dramatikern Camilla Ringquist (musik, piano, berättare) tillsammans med Emeli Jeremias (cello) Karin Hellqvist (violin) hänförde publiken med den otroligt vackra och rörande musiken som komponerats till viktiga händelser i Maria Skłodowska-Curies liv och gav ett personligt porträtt av den tvåfaldiga Nobelpristagaren.

Camilla Ringquist har ägnat flera år åt att fördjupa sig i Marie Curies livshistoria. Den specialskrivna musiken ligger som fond till föreställningen ”CURIE”, som förra året gavs ut som ljudbok på Storytel och Nextory. Presentationen av ljudboken ägde rum på Nobelmuseet i Stockholm 2021. Camilla var också inbjuden som värd och berättare vid ”Preludium inför Nobel” på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Albumet ”Piano Suite Curie” släpptes i juni 2020 på det egna bolaget TinyTiger. Camilla Ringquist är en av de första kvinnliga artisterna i Sverige som startade eget skivbolag; TinyTiger fyller 20 år i år.

Tack alla medverkande, samarbetspartners och den fina publiken för det oförglömliga programmet!

Här kommer ett fotoreportage från premiären av ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken på Olympiateatern i Stockholm. De vackra bilderna är tagna av Paweł Kania – Kania NordFOTO.

Scheduled Aktuellt >Galleri

Förhandsvisning av filmen “Isolering” på Zita Folkets

Varmt välkommen på förhandsvisning av filmen “Isolering” av Arek Delbowski den 2 juni kl. 18 på Zita Folkets Bio i Stockholm.
02 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Utomhusutställningen V4 Kids: Fantasy walk och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Małgorzata Mirga-Tas på Göteborgs Konsthall 🗓 🗺

Mellan den 28 januari 2023 och den 16 april pågick Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm på Göteborgs Konsthall, soloutställningen av den polsk-romska konstnären, pedagogen och aktivisten Małgorzata Mirga-Tas. Den visades i samarbete med och med stöd av Polska institutet i Stockholm.
28 01.2023 16 04.2023 Galleri