15.03.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken

Den 12 mars 2022 på Olympiateatern i Stockholm ägde premiären av ”PIANO SUITE CURIE” rum, en hyllningskonsert till Maria Skłodowska-Curie (1867-1934). Den andra konserten gavs dagen efter, den 13 mars.

Artisten, kompositören och dramatikern Camilla Ringquist (musik, piano, berättare) tillsammans med Emeli Jeremias (cello) Karin Hellqvist (violin) hänförde publiken med den otroligt vackra och rörande musiken som komponerats till viktiga händelser i Maria Skłodowska-Curies liv och gav ett personligt porträtt av den tvåfaldiga Nobelpristagaren.

Camilla Ringquist har ägnat flera år åt att fördjupa sig i Marie Curies livshistoria. Den specialskrivna musiken ligger som fond till föreställningen ”CURIE”, som förra året gavs ut som ljudbok på Storytel och Nextory. Presentationen av ljudboken ägde rum på Nobelmuseet i Stockholm 2021. Camilla var också inbjuden som värd och berättare vid ”Preludium inför Nobel” på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Albumet ”Piano Suite Curie” släpptes i juni 2020 på det egna bolaget TinyTiger. Camilla Ringquist är en av de första kvinnliga artisterna i Sverige som startade eget skivbolag; TinyTiger fyller 20 år i år.

Tack alla medverkande, samarbetspartners och den fina publiken för det oförglömliga programmet!

Här kommer ett fotoreportage från premiären av ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken på Olympiateatern i Stockholm. De vackra bilderna är tagna av Paweł Kania – Kania NordFOTO.

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset 🗓

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.
21 05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia