15.03.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken

Den 12 mars 2022 på Olympiateatern i Stockholm ägde premiären av ”PIANO SUITE CURIE” rum, en hyllningskonsert till Maria Skłodowska-Curie (1867-1934). Den andra konserten gavs dagen efter, den 13 mars.

Artisten, kompositören och dramatikern Camilla Ringquist (musik, piano, berättare) tillsammans med Emeli Jeremias (cello) Karin Hellqvist (violin) hänförde publiken med den otroligt vackra och rörande musiken som komponerats till viktiga händelser i Maria Skłodowska-Curies liv och gav ett personligt porträtt av den tvåfaldiga Nobelpristagaren.

Camilla Ringquist har ägnat flera år åt att fördjupa sig i Marie Curies livshistoria. Den specialskrivna musiken ligger som fond till föreställningen ”CURIE”, som förra året gavs ut som ljudbok på Storytel och Nextory. Presentationen av ljudboken ägde rum på Nobelmuseet i Stockholm 2021. Camilla var också inbjuden som värd och berättare vid ”Preludium inför Nobel” på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Albumet ”Piano Suite Curie” släpptes i juni 2020 på det egna bolaget TinyTiger. Camilla Ringquist är en av de första kvinnliga artisterna i Sverige som startade eget skivbolag; TinyTiger fyller 20 år i år.

Tack alla medverkande, samarbetspartners och den fina publiken för det oförglömliga programmet!

Här kommer ett fotoreportage från premiären av ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken på Olympiateatern i Stockholm. De vackra bilderna är tagna av Paweł Kania – Kania NordFOTO.

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: Lukáš Oravec Quartet feat. Kálmán Oláh

Enastående Lukáš Oravec (SK), Maciej Sikała (PL), Kálmán Oláh (HU), Tomáš Baroš (CZ) och Marián Ševčík (SK) gjorde fantastiska spelningar för fullsatta salonger på Katalin And All That Jazz Östra Station i Uppsala den 20 september och på Stallet i Stockholm den 21 september.
20 09.2022 21 09.2022 Galleri

Inblick Södertörn, Utblick Polen – utställning och

Den 19 oktober 2022 kl. 13.00 – 17.00 på Södertörns högskola äger det internationella symposiet Art in Public Life: Art and Cultural Policies of the 1970s Reconsidered rum, som är del i ett pågående samverkansprojekt, Inblick Södertörn, Utblick Polen. 50 år av konst, offentlighet och kulturpolitik, som drivs av Konstvetenskapen på Södertörns högskola i samverkan med Region Stockholm, Södertälje konsthall, Botkyrka konsthall och Polska institutet. Projektet är finansierat genom Samverkansenheten vid Södertörns högskola. Huvudtalare är: prof. Agata Jakubowska (Warszawauniversitetet), dr Karolina Kolenda, (Krakows pedagogiska universitet) och dr Kim West, (Södertörns högskola).
30 09.2022 28 10.2022 Aktuellt, Evenemang, Konst

Peter Janssons reseberättelse från Sokołowsko 🗓

Peter Jansson åkte till Sokolowsko för att medverka vid invigningen av och föreläsa och samtala om hans bokprojekt vid årets Krzysztof Kieślowski-festival.
19 08.2022 29 08.2022 Aktuellt, Evenemang, Film