15.03.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken

Den 12 mars 2022 på Olympiateatern i Stockholm ägde premiären av ”PIANO SUITE CURIE” rum, en hyllningskonsert till Maria Skłodowska-Curie (1867-1934). Den andra konserten gavs dagen efter, den 13 mars.

Artisten, kompositören och dramatikern Camilla Ringquist (musik, piano, berättare) tillsammans med Emeli Jeremias (cello) Karin Hellqvist (violin) hänförde publiken med den otroligt vackra och rörande musiken som komponerats till viktiga händelser i Maria Skłodowska-Curies liv och gav ett personligt porträtt av den tvåfaldiga Nobelpristagaren.

Camilla Ringquist har ägnat flera år åt att fördjupa sig i Marie Curies livshistoria. Den specialskrivna musiken ligger som fond till föreställningen ”CURIE”, som förra året gavs ut som ljudbok på Storytel och Nextory. Presentationen av ljudboken ägde rum på Nobelmuseet i Stockholm 2021. Camilla var också inbjuden som värd och berättare vid ”Preludium inför Nobel” på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Albumet ”Piano Suite Curie” släpptes i juni 2020 på det egna bolaget TinyTiger. Camilla Ringquist är en av de första kvinnliga artisterna i Sverige som startade eget skivbolag; TinyTiger fyller 20 år i år.

Tack alla medverkande, samarbetspartners och den fina publiken för det oförglömliga programmet!

Här kommer ett fotoreportage från premiären av ”PIANO SUITE CURIE” – historien bakom musiken på Olympiateatern i Stockholm. De vackra bilderna är tagna av Paweł Kania – Kania NordFOTO.

Scheduled Aktuellt >Galleri

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst