3.04.2022 Aktuellt, Galleri Stallet, Stallgatan 7, Stockholm

Fotoreportage: En sentimental resa i tiden med Polens mest eftertraktade folkmusiktrio – Kapela Maliszów på Stallet den 3 april 2022 🗺

Söndagen den 3 april 2022 på Stallet i Stockholm uppträdde Kapela Maliszów. Familjebandet från Męcina Mała i södra Polen gav en väldigt medryckande och bitvis vackert vemodig spelning som uppskattades av publiken i den nästintill fullsatta salongen. Konserten kommer att sändas i Folkmusiken i P2/Sveriges Radio P2 den 10 maj.

Konserten var ett samarbete mellan Stallet, Malmö Folk och Polska institutet i Stockholm och med stöd från Adam Mickiewicz institutet.

Kacper Malisz – fiol

Zuzanna Malisz – sång, folkliga trummor

Marcin Drabik – folklig bas (basiola), oktavfiol, nyckelharpa, dragspel, röst m.m.

Foto: Peter Bothén

Scheduled Aktuellt >Galleri
Stallet, Stallgatan 7, Stockholm Map

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset 🗓

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.
21 05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia