3.04.2022 Aktuellt, Galleri Stallet, Stallgatan 7, Stockholm

Fotoreportage: En sentimental resa i tiden med Polens mest eftertraktade folkmusiktrio – Kapela Maliszów på Stallet den 3 april 2022 🗺

Söndagen den 3 april 2022 på Stallet i Stockholm uppträdde Kapela Maliszów. Familjebandet från Męcina Mała i södra Polen gav en väldigt medryckande och bitvis vackert vemodig spelning som uppskattades av publiken i den nästintill fullsatta salongen. Konserten kommer att sändas i Folkmusiken i P2/Sveriges Radio P2 den 10 maj.

Konserten var ett samarbete mellan Stallet, Malmö Folk och Polska institutet i Stockholm och med stöd från Adam Mickiewicz institutet.

Kacper Malisz – fiol

Zuzanna Malisz – sång, folkliga trummor

Marcin Drabik – folklig bas (basiola), oktavfiol, nyckelharpa, dragspel, röst m.m.

Foto: Peter Bothén

Scheduled Aktuellt >Galleri
Stallet, Stallgatan 7, Stockholm Map

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst