21.05.2022 - 22.05.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Stockholms Internationella Seriefestival 2022

Under årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS] fick besökarna möjlighet att fylla sina bokhyllor med nya spännande serietidningar och att träffa ypperliga serieskapare från hela världen.

Det blev en fantastisk helg med flertal inspirerande samtal och många unika utställare såsom tre polska serietecknare: Berenika Kołomycka, Bartosz Sztybor och Wojtek Wawszczyk! De presenterade bl a sina senaste serietidningar: ‘Tiny fox and great boar’ (Berenika); ‘The Witcher’ och ‘Cyberpunk 1977’ (Bartek) samt ‘Mr Lightbulb’ (Wojtek), och även blev intervjuade på festivalens forum! 

Tack till Berenika, Bartek och Wojtek för att göra många internationella serieentusiaster nyfikna på den polska seriekulturen! 

Ett stort tack också till Serieteket och till det polska förlaget Kultura Gniewu (Szymon Holcman!) som möjliggjorde projektet.

Vi ses nästa år!


from to
Scheduled Aktuellt >Galleri

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst