21.05.2022 - 22.05.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Stockholms Internationella Seriefestival 2022

Under årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS] fick besökarna möjlighet att fylla sina bokhyllor med nya spännande serietidningar och att träffa ypperliga serieskapare från hela världen.

Det blev en fantastisk helg med flertal inspirerande samtal och många unika utställare såsom tre polska serietecknare: Berenika Kołomycka, Bartosz Sztybor och Wojtek Wawszczyk! De presenterade bl a sina senaste serietidningar: ‘Tiny fox and great boar’ (Berenika); ‘The Witcher’ och ‘Cyberpunk 1977’ (Bartek) samt ‘Mr Lightbulb’ (Wojtek), och även blev intervjuade på festivalens forum! 

Tack till Berenika, Bartek och Wojtek för att göra många internationella serieentusiaster nyfikna på den polska seriekulturen! 

Ett stort tack också till Serieteket och till det polska förlaget Kultura Gniewu (Szymon Holcman!) som möjliggjorde projektet.

Vi ses nästa år!


from to
Scheduled Aktuellt Galleri

Fotoreportage: Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i

Den 10 november öppnade utställningen “Crossover” i Studio 44 med verk av bl.a. två polska konstnärer, Konrad Juściński och Jacek Smolicki. Under invigningen presenterade konstnärerna sina verk och intendenter från kollektivet Flat Octopus berättade om projektets tillkomst. Dessutom genomfördes performances som inspirerades av utställningens tema.
10 11.2023 24 11.2023 Galleri

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik