4.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: Alice and the Frog av Olga Bołądź

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av ALICE AND THE FROG / ALICJA I ŻABKA.

Söndag, 4 september 2022 kl 19:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

En berättelse om en snabb uppväxt som huvudpersonen inte vill bestämma sig för. Det är en berättelse om hur problemet skär en bort från verkligheten, eftersom det är så svårt att det verkar vara overkligt. Tillsammans med huvudpersonen flyttar vi till en fantasivärld där det är vackert och skrämmande. Som i en saga är den full av symboler och dolda betydelser. Det här är det enda stället där Alice tar itu med sitt problem på sitt eget sätt. Det handlar om abort – ett svårt ämne som inte erbjuder ett entydigt och rätt svar.

Polsk titel: Alicja i żabka

Regi: Olga Bołądź

Manus: Olga Bołądź, Magdalena Lamparska, Julita Olszewska, Jowita Radzińska

Längd: 30 min

Produktionsår: 2020, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter på kulturhusetstadsterater.se

Scheduled Evenemang Film

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm

På grupputställningen “Crossover” visas verk av fem konstnärer: Garage Artists (Andrea Diaz & Stella Kruusamägi), Jacek Smolicki, Konrad Juściński, tm (Tove Möller). Den är kuraterad av det konstnärsdrivna kollektivet Flat Octopus och öppnas den 10 november i Studio 44 i Stockholm. Varmt välkommen!
10 11.2023 24 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst