4.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: Alice and the Frog av Olga Bołądź

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av ALICE AND THE FROG / ALICJA I ŻABKA.

Söndag, 4 september 2022 kl 19:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

En berättelse om en snabb uppväxt som huvudpersonen inte vill bestämma sig för. Det är en berättelse om hur problemet skär en bort från verkligheten, eftersom det är så svårt att det verkar vara overkligt. Tillsammans med huvudpersonen flyttar vi till en fantasivärld där det är vackert och skrämmande. Som i en saga är den full av symboler och dolda betydelser. Det här är det enda stället där Alice tar itu med sitt problem på sitt eget sätt. Det handlar om abort – ett svårt ämne som inte erbjuder ett entydigt och rätt svar.

Polsk titel: Alicja i żabka

Regi: Olga Bołądź

Manus: Olga Bołądź, Magdalena Lamparska, Julita Olszewska, Jowita Radzińska

Längd: 30 min

Produktionsår: 2020, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter på kulturhusetstadsterater.se

Scheduled Evenemang >Film

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst