4.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: Alice and the Frog av Olga Bołądź

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av ALICE AND THE FROG / ALICJA I ŻABKA.

Söndag, 4 september 2022 kl 19:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

En berättelse om en snabb uppväxt som huvudpersonen inte vill bestämma sig för. Det är en berättelse om hur problemet skär en bort från verkligheten, eftersom det är så svårt att det verkar vara overkligt. Tillsammans med huvudpersonen flyttar vi till en fantasivärld där det är vackert och skrämmande. Som i en saga är den full av symboler och dolda betydelser. Det här är det enda stället där Alice tar itu med sitt problem på sitt eget sätt. Det handlar om abort – ett svårt ämne som inte erbjuder ett entydigt och rätt svar.

Polsk titel: Alicja i żabka

Regi: Olga Bołądź

Manus: Olga Bołądź, Magdalena Lamparska, Julita Olszewska, Jowita Radzińska

Längd: 30 min

Produktionsår: 2020, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter på kulturhusetstadsterater.se

Scheduled Evenemang >Film

Inblick Södertörn, Utblick Polen – utställning och

Den 19 oktober 2022 kl. 13.00 – 17.00 på Södertörns högskola äger det internationella symposiet Art in Public Life: Art and Cultural Policies of the 1970s Reconsidered rum, som är del i ett pågående samverkansprojekt, Inblick Södertörn, Utblick Polen. 50 år av konst, offentlighet och kulturpolitik, som drivs av Konstvetenskapen på Södertörns högskola i samverkan med Region Stockholm, Södertälje konsthall, Botkyrka konsthall och Polska institutet. Projektet är finansierat genom Samverkansenheten vid Södertörns högskola. Huvudtalare är: prof. Agata Jakubowska (Warszawauniversitetet), dr Karolina Kolenda, (Krakows pedagogiska universitet) och dr Kim West, (Södertörns högskola).
30 09.2022 28 10.2022 Aktuellt, Evenemang, Konst

Peter Janssons reseberättelse från Sokołowsko 🗓

Peter Jansson åkte till Sokolowsko för att medverka vid invigningen av och föreläsa och samtala om hans bokprojekt vid årets Krzysztof Kieślowski-festival.
19 08.2022 29 08.2022 Aktuellt, Evenemang, Film

KLARSKRIFT OCH ANDRA SKRIFTER – KRZYSZTOF SIWCZYK

I september ges ut en diktsamling Klarskrift och andra dikter med texter av den polske poeten Krzysztof Siwczyk (Prosak Förlag, 2022). Boken är översatt av Julian Birbrajer och omslaget är gjort av Elwira Gocłowska. Bokreleasen kommer att hållas på årets Bokmässan i Göteborg redan den 23 september kl. 11.30, på EUNIC Stockholms monter (C02:01). Varmt välkommen!
23 09.2022 Aktuellt, Evenemang, Litteratur