4.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: Back to Those Days av Konrad Aksinowicz

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av BACK TO THOSE DAYS / POWRÓT DO TAMTYCH DNI.

Söndag, 4 september 2022 kl 17:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

Tomek bor ensam med sin mamma eftersom hans pappa Alek åkte till USA för att tjäna pengar. Oväntat dyker pappan upp hemma, med presenter, men förklarar inte varför han återvände. Alek kämpar med ett alkoholberoende som gradvist förstör familjen och Tomeks barndom. Tonårspojken måste växa upp väldigt snabbt och möta en verklighet som inte är skriven av något barn.

Polsk titel: Powrót do tamtych dni

Regi: Konrad Aksinowicz

Manus: Konrad Aksinowicz

Längd: 104 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter HÄR

Scheduled Evenemang >Film

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.
11 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Filmvisning av ”Erase the Nation” och samtal

Den 2 maj kl. 16.00 och kl. 18.00 visar Polska institutet i samarbete med Hallwylska Museet, Ukrainska institutet och FSF Föreningen Sveriges Filmfotografer dokumentärfilmen "Erase the nation" på Hallwylska Museet. Fri entré.
02 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

“SONGS OF THE SKY” – KONSERT TILL

Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi “RSPO Orchestra Academy” och NOSPR Academy vid Nationella polska radiosymfonikerna i Katowice framför ännu en gemensam konsert, den här gången med musik av två polska kompositörer Henryk Górecki och Andrzej Panufnik, österrikiske Gustav Mahlers berömda symfoni nr 4 samt svenska Andrea Tarrodis ”Songs of the sky”. Tarrodis verk är baserat på två folkmelodier – en från Ukraina och en från Sverige. Fri entré, inga biljetter behövs.
01 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik