4.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: Back to Those Days av Konrad Aksinowicz

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av BACK TO THOSE DAYS / POWRÓT DO TAMTYCH DNI.

Söndag, 4 september 2022 kl 17:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

Tomek bor ensam med sin mamma eftersom hans pappa Alek åkte till USA för att tjäna pengar. Oväntat dyker pappan upp hemma, med presenter, men förklarar inte varför han återvände. Alek kämpar med ett alkoholberoende som gradvist förstör familjen och Tomeks barndom. Tonårspojken måste växa upp väldigt snabbt och möta en verklighet som inte är skriven av något barn.

Polsk titel: Powrót do tamtych dni

Regi: Konrad Aksinowicz

Manus: Konrad Aksinowicz

Längd: 104 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter HÄR

Scheduled Evenemang >Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia