4.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: Back to Those Days av Konrad Aksinowicz

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av BACK TO THOSE DAYS / POWRÓT DO TAMTYCH DNI.

Söndag, 4 september 2022 kl 17:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

Tomek bor ensam med sin mamma eftersom hans pappa Alek åkte till USA för att tjäna pengar. Oväntat dyker pappan upp hemma, med presenter, men förklarar inte varför han återvände. Alek kämpar med ett alkoholberoende som gradvist förstör familjen och Tomeks barndom. Tonårspojken måste växa upp väldigt snabbt och möta en verklighet som inte är skriven av något barn.

Polsk titel: Powrót do tamtych dni

Regi: Konrad Aksinowicz

Manus: Konrad Aksinowicz

Längd: 104 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter HÄR

Scheduled Evenemang >Film

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst