2.09.2022 Bez kategorii, Evenemang, Film

Filmvisning: The Champion of Auschwitz av Maciej Barczewski

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE CHAMPION OF AUSCHWITZ / MISTRZ.

Fredag, 2 september 2022 kl 17:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

Berättelsen om förkrigsboxningsmästaren Tadeusz ”Teddy” Pietrzykowski (Piotr Głowacki i huvudrollen), som 1940 anländer med den första fångtransporten till det då nyinrättade koncentrationslägret Auschwitz. Lägerofficerare tvingar honom att slåss i ring för sitt och andra fångars liv. Men med varje seger stärks hans hopp om att nazister inte är oövervinnerliga. Lägermyndigheterna utsätter Teddy för en sista kamp, vars insats inte bara är hans liv och frihet, utan också värdighet och hopp om fångarnas överlevnad.

Samtal med Piotr Głowacki efter filmen.

.

Polsk titel: Mistrz

Regi: Maciej Barczewski

Manus: Maciej Barczewski

Längd: 91 min

Produktionsår: 2020, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter HÄR

Scheduled Bez kategorii >Evenemang >Film

Två polska konstakademier från Szczecin och Kraków

Årets Stockholm Design Week sker mellan den 6 och 12 februari 2023 i Stockholm. Inom ramen för SDW anordnas bl.a. Stockholm Furniture Fair som äger rum 7-11 februari på Stockholmsmässan, Älvsjö. I år bjöds två polska konsthögskolor: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie) till att delta i den prestigefyllda sektionen av SFF - Greenhouse 2023!
06 02.2023 12 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Konst, Polsk konst

RE-ENCHANTING THEWORLD – Małgorzata Mirga-Tas i samtal

Den 26 februari kl. 12:00–13:30 på Göteborgs Konsthall äger ett möte med Małgorzata Mirga-Tas, Joanna Warsza och Wojciech Szymański rum, i samband med Małgorzata Mirga-Tas pågående soloutställning SUNO MANGIE DZIALAS /JAG HAR EN DRÖM på Göteborgs Konsthall. Utställningen och samtalet presenteras med stöd av Polska institutet i Stockholm. Fri entré!
26 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Konst

Bokreleasen för diktsamlingen “Det sanna livet”: En

I februari ges diktsamlingen “Det sanna livet” med poesi av Adam Zagajewski ut - en av de viktigaste polska poeterna - i svensk översättning av Irena Grönberg och förord av översättaren och litteraturkritikern Emi-Simone Zawall (Norstedts, 2023).
13 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Litteratur