2.09.2022 Bez kategorii, Evenemang, Film

Filmvisning: The Champion of Auschwitz av Maciej Barczewski

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE CHAMPION OF AUSCHWITZ / MISTRZ.

Fredag, 2 september 2022 kl 17:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

Berättelsen om förkrigsboxningsmästaren Tadeusz ”Teddy” Pietrzykowski (Piotr Głowacki i huvudrollen), som 1940 anländer med den första fångtransporten till det då nyinrättade koncentrationslägret Auschwitz. Lägerofficerare tvingar honom att slåss i ring för sitt och andra fångars liv. Men med varje seger stärks hans hopp om att nazister inte är oövervinnerliga. Lägermyndigheterna utsätter Teddy för en sista kamp, vars insats inte bara är hans liv och frihet, utan också värdighet och hopp om fångarnas överlevnad.

Samtal med Piotr Głowacki efter filmen.

.

Polsk titel: Mistrz

Regi: Maciej Barczewski

Manus: Maciej Barczewski

Längd: 91 min

Produktionsår: 2020, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter HÄR

Scheduled Bez kategorii >Evenemang >Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia