3.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: The Last Room On The Left av Adrian Apanel

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE LAST ROOM ON THE LEFT / STANCJA.

Lördag, 3 september 2022 kl 20:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

En ung kille knackar på dörren till ett gammalt hus och vill hyra ett rum. Ägaren, klädd i en morgonrock, öppnar. Kvinnan vill bli av med den oväntade gästen, men när hon inser att han är intresserad av att hyra ett rum går hon med på att visa honom runt i huset. Huset visar sig vara försummat, och blir bara konstigare och konstigare ju fler rum de besöker och ju fler hyresgäster de möter… Killen vill komma därifrån, men det visar sig inte vara så lätt.

Polsk titel: Stancja

Regi: Adrian Apanel

Manus: Adrian Apanel

Längd: 30 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter på kulturhusetstadsterater.se

Scheduled Evenemang Film

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm

På grupputställningen “Crossover” visas verk av fem konstnärer: Garage Artists (Andrea Diaz & Stella Kruusamägi), Jacek Smolicki, Konrad Juściński, tm (Tove Möller). Den är kuraterad av det konstnärsdrivna kollektivet Flat Octopus och öppnas den 10 november i Studio 44 i Stockholm. Varmt välkommen!
10 11.2023 24 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst