3.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: The Last Room On The Left av Adrian Apanel

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE LAST ROOM ON THE LEFT / STANCJA.

Lördag, 3 september 2022 kl 20:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

En ung kille knackar på dörren till ett gammalt hus och vill hyra ett rum. Ägaren, klädd i en morgonrock, öppnar. Kvinnan vill bli av med den oväntade gästen, men när hon inser att han är intresserad av att hyra ett rum går hon med på att visa honom runt i huset. Huset visar sig vara försummat, och blir bara konstigare och konstigare ju fler rum de besöker och ju fler hyresgäster de möter… Killen vill komma därifrån, men det visar sig inte vara så lätt.

Polsk titel: Stancja

Regi: Adrian Apanel

Manus: Adrian Apanel

Längd: 30 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter på kulturhusetstadsterater.se

Scheduled Evenemang >Film

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst