3.09.2022 Evenemang, Film

Filmvisning: The Tenant. You Can’t Burn Us All av Michał Otłowski

Som en del av den 13:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE TENANT / LOKATORKA.

Lördag, 3 september 2022 kl 17:30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, Stockholm

Hyreshusinvånarnas fridfulla tillvaro i Warszawas område Mokotów störs när en ny ägare till byggnaden dyker upp. Med tilltagande repressalier börjar mannen tvinga fler och fler familjer att flytta ut. Den sista och mest envisa hyresgästen mördas grymt. Polisen är hjälplös, utredningen leder ingen vart. Efter en tid tas fallet över av en ung, ambitiös polis – Anna Szerucka.

Berättelsen är inspirerad av verkliga händelser om ett olöst brott och kampen mot det korrupta systemet.

Samtal med Michał Otłowski efter filmen.

Polsk titel: Lokatorka

Regi: Michał Otłowski

Manus: Jacek Matecki, Tomasz Klimala

Längd: 118 min

Produktionsår: 2021, Polen

På polska med engelsk textning.

.

Skapa biljetter HÄR

Scheduled Evenemang >Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia