3.09.2022 Evenemang, Film

Samtal med regissören Michał Otłowski

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.

Lördag, 3 september kl. 19.30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, 111 57 Stockholm

.

Michał Otłowski

Manusförfattaren, regissören och ​​producenten Michał Otłowski tog examen från den världsberömda filmskolan i Łódź (filmregiavdelningen) och Andrzej Wajda Master School of Film Directing i Warszawa. Han var stipendiat inom Berlin Nipkow-programmet, European Broadcasting Union, Moonstone International och Media Business School. Tvåfaldig finalist i den internationella manustävlingen för Hartley-Merrill-priset. Michał Otłowski regisserade och skrev manus till filmen JEZIORAK som visades under Kinoteka Stockholm 2017. I årets upplaga av festivalen visas LOKATORKA / THE TENNANT i hans regi.

.

Scheduled Evenemang Film

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm

På grupputställningen “Crossover” visas verk av fem konstnärer: Garage Artists (Andrea Diaz & Stella Kruusamägi), Jacek Smolicki, Konrad Juściński, tm (Tove Möller). Den är kuraterad av det konstnärsdrivna kollektivet Flat Octopus och öppnas den 10 november i Studio 44 i Stockholm. Varmt välkommen!
10 11.2023 24 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst