3.09.2022 Evenemang, Film

Samtal med regissören Michał Otłowski

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.

Lördag, 3 september kl. 19.30

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, 111 57 Stockholm

.

Michał Otłowski

Manusförfattaren, regissören och ​​producenten Michał Otłowski tog examen från den världsberömda filmskolan i Łódź (filmregiavdelningen) och Andrzej Wajda Master School of Film Directing i Warszawa. Han var stipendiat inom Berlin Nipkow-programmet, European Broadcasting Union, Moonstone International och Media Business School. Tvåfaldig finalist i den internationella manustävlingen för Hartley-Merrill-priset. Michał Otłowski regisserade och skrev manus till filmen JEZIORAK som visades under Kinoteka Stockholm 2017. I årets upplaga av festivalen visas LOKATORKA / THE TENNANT i hans regi.

.

Scheduled Evenemang >Film

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst