2.09.2022 Evenemang, Film

Samtal med skådespelaren Piotr Głowacki

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.

Fredag, 2 september kl. 19.00

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, 111 57 Stockholm

.

Piotr Głowacki

Piotr Głowacki tog examen från Teaterhögskolan i Kraków. Han är en ambitiös och uttrycksfull skådespelare. Han säger att han bär med sig sitt jobb hela tiden, bygger rollen från grunden, tar den med sig ut på gatan, skapar dess stil och sätt att vara och även dess omvärld. Han ger sig hän i sitt yrke helt. Piotr Głowacki har vunnit flera priser, bl.a. för bästa manliga roll på filmfestivalen Cinema Tout Ecran i Genève för ODA DO RADOŚCI  / ODE TO JOY och specialpriset på Filmfestivalen i Tarnów för det polska Oscarsbidraget 80 MILIONÓW / 80 MILLIONS som var invigningsfilmen på Kinoteka Stockholm 2012. Han har medverkat även i andra filmer som visades på Kinoteka Stockholm genom åren: Wojciech Smarzowskis DOM ZŁY / THE DARK HOUSE, Jan Komasas SALA SAMOBÓJCÓW / SUICIDE ROOM  och Agnieszka Hollands polska Oscarsbidrag W CIEMNOŚCI / IN DARKNESS. Piotr Głowacki spelar titelrollen i filmen MISTRZ / CHAMPION OF AUSCHWITZ som inviger årets upplaga av Kinoteka Stockholm och är också med i LOKATORKA / THE TENNANT som visas under festivalens andra dag.

.

Scheduled ical Google outlook Evenemang >Film

KÄRLEK, UPPROR OCH ROSMARIN: polsk-svensk musikafton 🗓

Cecilia Dalby Pedersen (sång) och Marcin Dominik Gluch (piano) har samarbetat med varandra i över 10 år och gett konserter både i Sverige och Polen. Nu bjuder de på en stämningsfull och upplyftande afton med pianomusik, sånger, opera och poesi från 1800-talet och det tidiga 1900-talet, en unik blandning av polska och svenska tonsättare, representanter av både romantiken och modernismen.
25 09.2022 Evenemang, Galleri, Musik

Om Kinoteka 2022 🗓

Den 13:e upplagan av polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-4 september 2022 på Zita Folkets Bio. Varje år presenterar vi ett urval av nya polska spelfilmer, intressanta dokument och klassikerpärlor.
02 09.2022 04 09.2022 Evenemang, Film

Samtal med regissören Michał Otłowski 🗓

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
03 09.2022 Evenemang, Film