2.09.2022 Evenemang, Film

Samtal med skådespelaren Piotr Głowacki

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.

Fredag, 2 september kl. 19.00

Klarabiografen, Kulturhusetstadsteatern

Sergels Torg 7, 111 57 Stockholm

.

Piotr Głowacki

Piotr Głowacki tog examen från Teaterhögskolan i Kraków. Han är en ambitiös och uttrycksfull skådespelare. Han säger att han bär med sig sitt jobb hela tiden, bygger rollen från grunden, tar den med sig ut på gatan, skapar dess stil och sätt att vara och även dess omvärld. Han ger sig hän i sitt yrke helt. Piotr Głowacki har vunnit flera priser, bl.a. för bästa manliga roll på filmfestivalen Cinema Tout Ecran i Genève för ODA DO RADOŚCI  / ODE TO JOY och specialpriset på Filmfestivalen i Tarnów för det polska Oscarsbidraget 80 MILIONÓW / 80 MILLIONS som var invigningsfilmen på Kinoteka Stockholm 2012. Han har medverkat även i andra filmer som visades på Kinoteka Stockholm genom åren: Wojciech Smarzowskis DOM ZŁY / THE DARK HOUSE, Jan Komasas SALA SAMOBÓJCÓW / SUICIDE ROOM  och Agnieszka Hollands polska Oscarsbidrag W CIEMNOŚCI / IN DARKNESS. Piotr Głowacki spelar titelrollen i filmen MISTRZ / CHAMPION OF AUSCHWITZ som inviger årets upplaga av Kinoteka Stockholm och är också med i LOKATORKA / THE TENNANT som visas under festivalens andra dag.

.

Scheduled Evenemang >Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia