30.08.2022 Aktuellt, Galleri

”Czeslaw Slania i vänners minnen” – SMYGPREMIÄR AV INTERVJUFILMEN

Den 30 augusti hade Polska institutet nöjet att kunna förhandsvisa intervjufilmen "Czeslaw Slania i vänners minnen" på Republiken Polens ambassad i Stockholm för de fina gästerna från bl a Slaniasamfundet och PostNord Sverige.

På plats var de medverkande i filmen – Zygmunt Kuszelewski och Teresa Pawlak – Slanias vänner och beundrare som i intervjun bjöd på några personliga berättelser, iakttagelser och anekdoter om mästergravören Czeslaw ”Czesiek” Slania. Världens främste och mest produktive frimärksgravör genom tiderna Czeslaw Slania skulle ha fyllt 100 år 2021, vilket vi firade med en rad evenemang förra året. Vi fortsätter uppmärksamma minnet av Czeslaw Slania med denna intervjufilm som kommer publiceras online under hösten. Tack alla som kom och ett stort tack till Polens ambassadör Joanna Hofman för hennes stöd!

Scheduled Aktuellt >Galleri

Specialvisning av Roman Polańskis ”Kniven i vattnet”

Varmt välkommen till en speciell visning av Roman Polańskis "Kniven i vattnet" (1962) med foton av den fantastiska polska kameramannen Jerzy Lipman! Evenemanget sker i samband med 60-årsdagen av filmens premiär samt med 100-årsdagen av Jerzy Lipmans födelsedag.
07 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Film

EU-julkonsert 2022 i Stockholm 🗓

Nu räknar vi ned dagarna till jul! Den första snön har fallit, julpynt syns vid nästan varje hörn och många nynnar redan på julmusik. Varmt välkommen att njuta av den vackra tiden före jul med oss den 12 december kl. 18 på Adolf Fredriks kyrka i Stockholm där den tredje upplagan av EU-julkonsert kommer att äga rum i år.
12 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Musik

Konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and

Den 12 december kl. 10.00 börjar konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and Sweden from the Jagiellonian era to the end of the Vasa Dynasty: on the 460th anniversary of Catherine Jagiellon’s arrival to Finland (1562–2022).’’ i Publicum på Åbo universitet, adress: Assistentinkatu 7. Konferensen sker på engelska.
12 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Historia