16.02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik Dynamo, Kulturkvarteret Hallarna, Tunnbindaregatan 37, Norrköping

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I NORRKÖPING 🗺

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN.

De polska akterna uppträder på torsdag den 16 februari kl 17.00 under the POLISH NIGHT på Dynamo, med stöd av och i samarbete av Polska institutet i Stockholm.

Mer om CHEAP TOBACCO.

Mer om FRANCIS TUAN.

Förutom Polen presenterar festivalen artister bl. a. från Rumänien, Bulgarien, Litauen, Tyskland, Canada, Norge och Sverige. Här samsas allt från klassisk gitarr, urban, hårdrock och pop. Litauens bästa band, vinnare av MTV European Music Awards till Polens bästa blues röst (sångerskan i CHEAP TOBACCO) samt några artister som återvänder till Future Echoes och lokal Norrköpings artist.

Det finns något för alla på Future Echoes. Tanken är också att man ska finna nya artister och kanske nya stilar som man inte visste existerade. Biljetter finns ute både för tre dagar samt delegat pass om man också vill delta på konferensen, säger Peter Åstedt som driver Future Echoes.

Likt förra årets upplaga av festivalen kommer det även anordnas seminarier kring musikindustrin samt låtskrivarläger. Bland de polska deltagarna i seminarier finns GRZEGORZ STABEUSZ och MACIEJ MADEJSKI.

Ett av samtalen som bl a handlar om den polska musikindustrin heter MEET THE BALTICS och sker den 17 februari kl. 11:00 – 12:00 i Hallarna på Bråddgatan där möjligheter för konsertutbyte mellan Sverige, Lettland, Estland, Litauen, Tyskland och Polen diskuteras.

Scheduled Aktuellt >Evenemang >Musik
Dynamo, Kulturkvarteret Hallarna, Tunnbindaregatan 37, Norrköping Map

Översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska berättar om

På lördag, den 1 april 2023, kl. 12:00 - 12:25 deltar översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska i ett samtal “Översättarens roll som kulturförmedlare” tillsammans med översättarna Joachim Forsgren och Cecilia Hansson.
01 04.2023 Aktuellt, Evenemang, Litteratur

Januariupproret 160 år – ”Den 27 mars

Björn Sällqvist, skådespelare och ättling till en polsk deltagare i Januariupproret läser dikten ”Den 27 mars 1863” av Karl Wetterhoff, som publicerades i tidningen Fäderneslandet den 1 april 1863. Vi uppmärksammar Januariupproret som bröt ut den 22 januari 1863 - för 160 år sedan - med den svenska dikten om Januariupproret.
27 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia, Litteratur

Kwartludium möter Marsel Nichan – porträttkonsert i

Ett polsk-svenskt samarbete där Kwartludium presenterar nyskriven musik av Marsel Nichan. Marsel målar upp associativa ljudbilder med sin musik och bygger upp dramaturgin i hans verk likt filmmusik som beskriver ett tema, en händelse, en berättelse eller en tillvaro.
25 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik