2.03.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik Grünewaldsalen, Konserthuset, Stockholm

KAMMARKONSERT MED ORKESTERAKADEMIN 🗺

Den 2 mars kl. 18.00 i Grünewaldsalen på Konserthuset Stockholm gästspelar den polske kontrabasisten Jan Kotula från NOSPR i Katowice - med stöd av Polska institutet Stockholm - tillsammans med Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi.

Den 2 mars kl. 18.00 i Grünewaldsalen på Konserthuset Stockholm gästspelar den polske kontrabasisten Jan Kotula från NOSPR i Katowice – med stöd av Polska institutet Stockholm – tillsammans med Kungliga Filharmonikernas Orkesterakademi.

Den polska kontrabasvirtuosen Jan Kotula tillsammans med Orkesterakademin (Astrid Lagg – flöjt, Olivier Thomas – oboe, Urska Zupan – klarinett, Paula Richter – fagott, Laura de Oliveira – horn, Erik Arnberg – violin, Karolina Bednarz – viola och Hillevi Rasmusson Klingberg – cello)

uppför musik av Stefan Lindgren och Bohuslav Martinu samt den polska tonsättaren Grażyna Bacewicz. Hennes Polskt capriccio är ett kort och populärt nummer som i original är för soloviolin, men som här framförs i arr för viola. Musiken är inspirerad av polsk folkmusik.

Fri entré, inga biljetter behövs.

Mer info hittar du på Konserthusets hemsida.

Scheduled Aktuellt >Evenemang >Musik
Grünewaldsalen, Konserthuset, Stockholm Map

Förhandsvisning av filmen “Isolering” på Zita Folkets

Varmt välkommen på förhandsvisning av filmen “Isolering” av Arek Delbowski den 2 juni kl. 18 på Zita Folkets Bio i Stockholm.
02 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Utomhusutställningen V4 Kids: Fantasy walk och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.
11 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik