29.09.2023 - 6.10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur Haninge kulturhus

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.

I samarbetet med Polska institutet i Stockholm äger följande evenemang rum i Haninge kulturhus under första veckan av oktober:

Film & samtal: Veronikas dubbelliv. Samtal med Wanda Bendjelloul efter filmen

Kieślowskis klassiker handlar om det känslomässiga bandet mellan två kvinnor, franska Véronique och polska Weronika, som tycks leva parallella liv. Efter filmen följer samtal med filmkritiker Wanda Bendjelloul. Medlemskapskort behövs. Visningen inom Kinoteka Stockholm on tour. Festivalen Kinoteka Stockholm äger rum 2-8 oktober. Vi återkommer med fler detaljer om festivalen inom kort.

Datum: 2 oktober

Tid: 18.00

Plats: Haninge kulturhus, Auditoriet

Arrangör: Biblioteket i Handen och Polska institutet

Utställning och konstworkshop för barn

I denna utställningen visas barnboksillustrationer av fyra konstnärer som är kopplade till den polska kulturen: Berenika Kołomycka, Emilia Dziubak, Jenny Berggren och Zbigniew Lengren. I konstverkstan kan sedan barn och deras vuxna skapa och experimentera med en mängd olika material och tekniker. Passar barn 10 – 14 år.

Datum: 4 oktober

Tid: 14.00-17.00

Plats: Biblioteket i Handen och konstverkstan i Haninge kulturhus

Arrangör: Haninge kulturhus, Biblioteket i Handen och Polska institutet

Bio Tittelitut visar barnfilmsklassiker

Kom och titta på ett urval av polska animationsklassiker från 1960- och 70-talet. Vi visar bland annat Reksio, dvs. Lille Rex – den mest berömda hunden på polsk teve. Filmerna skapades av Studio Filmów Rysunkowych i Bielsko-Biała, en av Polens största studior för animerad film för barn. Passar barn från 3 år.

Avsnittet Flodrövare („Piraci rzeczni”) ur serien Den blåa lilla riddarens äventyr” („Przygody Błękitnego Rycerzyka”), regi: Nehrebecki Władysław, 1965, längd: 10′ 44″  

Avsnittet Lille Rex Sjukskötaren (”Reksio pielęgniarz”) ur serien Lille Rex (”Reksio”), regi: Marszałek Lechosław, 1973, längd: 10′ 34″

Avsnittet Lille Rex och en tax (”Reksio i jamnik”) ur serien Lille Rex (”Reksio”), regi: Marszałek Lechosław, 1978, längd: 08′ 35″

Datum: 6 oktober

Tid: 10.00

Plats: Haninge kulturhus, K-blå

Arrangör: Biblioteket i Handen och Polska institutet

Film & samtal: Kvinnan på taket inom KINOTEKA STOCKHOLM. Regissörsbesök. Mingel från 17.30

Mira, 58, går upp tidigt, hänger ut tvätten, köper mat till sin tropiska fisk och försöker råna en bank. Hennes desperata försök misslyckas, men tvingar henne att se på sitt

liv ur ett nytt perspektiv. Efter filmen följer ett samtal med regissören Anna Jadowska. Biljett behövs.

Datum: 6 oktober

Filmvisning: 18.00 (mingel från 17.30)

Plats: Haninge kulturhus, Auditoriet

Arrangör: Biblioteket i Handen och Polska institutet

from to
Scheduled Aktuellt Evenemang Film Konst Litteratur
Haninge kulturhus Map

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm

På grupputställningen “Crossover” visas verk av fem konstnärer: Garage Artists (Andrea Diaz & Stella Kruusamägi), Jacek Smolicki, Konrad Juściński, tm (Tove Möller). Den är kuraterad av det konstnärsdrivna kollektivet Flat Octopus och öppnas den 10 november i Studio 44 i Stockholm. Varmt välkommen!
10 11.2023 24 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst