23.11.2023 - 26.11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Stockholm

Visning av filmen ”Filip” på European Film Festival 2023 🗺

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!

Årets upplaga av European Film Festival äger rum mellan den 23-26 november på Zita Folkets Bio i Stockholm. Festivalen arrangeras som ett samarbete mellan EU-kommissionen i Sverige och medlemmar av EUNIC Stockholm. Tillsammans med tretton andra länder kommer Polska institutet att presentera ett urval av nya prisbelönta europeiska filmer. Lördagen den 25 november kl. 15 i salong 2 på Zita Folkets Bio visas den polska filmen ”Filip” i regi av Michał Kwieciński (125 minuter, 2022). Filmen visas med engelsk textning.

Biljetter och mer information hittar du på Zita Folkets Bio hemsida

Om filmen “Filip” (Michał Kwieciński, 2022)

Filip har levt ett bekymmerslöst liv i Polen tills den dag han förlorar hela sin familj. Som servitör på ett exklusivt hotell gömmer han sig i hjärtat av det nazistiska Tyskland och kan fortsätta att njuta av det goda livet med lyx, kvinnor och internationella vänner. Men snart börjar kriget att kräva offer bland dem som står honom nära och hela hans liv börjar falla samman som ett korthus. Filmen bygger på Leopold Tyrmands roman med samma titel och belönades med Silverlejonen på filmfestivalen i Gdynia 2022.

from to
Scheduled Aktuellt Evenemang Film
Zita Folkets Bio, Stockholm Map

Visningen och möte med regissören av Magdalena

Tack till alla som deltog i visningen av Magdalena under V4 Film Days på Zita Folkets Bio igår kväll! Speciellt tack till regissören Filip Gieldon som introducerade filmen samt samtalade med publiken efter visningen. Det var ett stort nöje att höra Filip berätta mer om filmprocessen.
22 02.2024 Evenemang, Film, Galleri

THE PEASANTS (CHŁOPI) – svensk galapremiär på

Den 28 februari kl. 18:00 arrangerar Njutafilms och Polska institutet den svenska galapremiären för Polens Oscarsbidrag The Peasants (Chłopi) av DK Welchman och Hugh Welchman, regissörerna bakom Loving Vincent. Efter visningen leder Wanda Bendjelloul ett samtal om filmen med våra gäster: animationsregissören och art director Piotr Dominiak samt skådespelarna Sonia Mietielica och Robert Gulaczyk.
28 02.2024 Aktuellt, Evenemang, Film, Litteratur

KWARTLUDIUM i Göteborg 🗓 🗺

Den 8 mars kl 19 uppträder den polska ensemblen Kwartludium på Atalante i Göteborg. Konserten genomförs av Levande Musik i samarbete med Atalante och med stöd från Polska Institutet.
08 03.2024 Aktuellt, Evenemang, Musik