31.10.2019 - 3.11.2019 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Sztokholm

Polska kortfilmer på REX Animation Film Festival 2019 🗺

REX Animation Film Festival är tillbaka för femte året i rad, från 31 oktober till 3 november 2019 på Zita Folkets Bio och Bio & Bistro Capitol Stockholm.

I årets program finns ett 80 tal filmer från 16 länder.  Fem polska kortfilmer visas under årets festival:

Guilt/Wina av Marcjanna Urbańska 
The Rain/Deszcz av Piotr Milczarek 

visas i sektionen Dependencies
3 november kl 12.00, Zita 2 + Q&A med Marcjanna Urbańska

Story av Jola Bańkowska 
Bless You/Na zdrowie av Paulina Ziółkowska 

visas i sektionen Memories
31 oktober kl 18.00 Zita 2
2 november kl 16.00 Zita 2

Portrait of Suzanne av Izabela Plucińska 
visas i sektionen Halloween
31 oktober kl 21.00 Zita 1


REX Animationsfestival är ett initiativ av EUNIC (European Union National Institutes for Culture). Årets upplaga är ett samarbete mellan 13 europeiska institut och ambassader: Instituto Camões Stockholm, Finlandsinstitutet, Goethe-Institut Schweden, Greklands ambassad i Sverige, Institut français de Suède, Polska institutet i Stockholm, Rumänska kulturinstitutet, Schweiz ambassad i Sverige, Slovakiska Republikens Ambassad i Stockholm, Spaniens Ambassad i Sverige och Instituto Cervantes, Tjeckiska Centret, Ukrainska Institutet i Sverige och Österrikes Ambassad i Stockholm. 

Arrangör: Föreningen REX Animationsfestival med stöd av Stockholm stad, Region Stockholm och Svenska Filminstitutet.


Mer information: https://rexanimation.se/

from to
Scheduled Evenemang Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Sztokholm Map

Affischutställningen – 30-årsjubileum av Visegrádgruppen 🗓

Redan i 30 år har Visegrádgruppen (V4) möjliggjort ett tätt samarbete mellan de fyra centraleuropeiska länderna: Tjeckien, Slovakien, Ungern och Polen. Som grannländer har de liknande geopolitiska förutsättningar och dessutom är de sammanlänkade med varandra genom en gemensam historia, tradition, kultur och värderingar.
15 02.2021 18 02.2021 Evenemang, Konst

Design Talks 2021. Polsk-svenska konstnärer på Stockholm

Polska formgivare är en del av årets designvecka Stockholm Design Week! I samarbete med Design Sweden förberedde vi tre Design Talks där inbjudna gäster berättar om bl.a. designtrender, utmaningar för både nya och etablerade konstnärer samt om sidenmålning och om hur ett svenskt slott eller den slaviska mytologin kan bli en inspiration till projekt.
08 02.2021 14 02.2021 Design, Evenemang

Onlineföreställning: “Irena – ingen ängel” 🗓

Den här veckan, på onsdag den 27 januari, är det Förintelsens minnesdag då vi minns och hedrar offren för Förintelsen och dem som gjorde motstånd. En av dem som gjorde motståndet var den polska socialarbetaren Irena Sendler, född Krzyżanowska - Rättfärdig bland folken. Som medlem i organisationen Żegota smugglade hon ut 2500 judiska barn ur Warszawas getto under andra världskriget.
29 01.2021 Evenemang, Historia, Teater