15.04.2020 - 31.05.2020 Evenemang, Konst

Digital utställning Chleb och kanelbullar

Har du inte hunnit se utställningen Chleb och kanelbullar som visas utanför Polens ambassad i Stockholm? Utställningen presenterar tretton historier om svenskar i Polen och polacker i Sverige. Nu kan du visa hela utställningen online.

Den skapades till förra årets 100 årsjubileum av de förnyade diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Polen. Nu, när det är bäst att stanna hemma, kan du se utställningen utan att lämna hemmet! Tack vare samarbete med Sveriges ambassad i Warszawa kan vi visa hela utställningen online. Det är inget aprilskämt så stanna hemma och ta del av de spännande historierna. 


Idé och utformning: Svenska ambassaden i Polen

Text: Krystyna Romanowska

Foto: Adam Tuchliński

Grafisk formgivning: Studio Bazaczek

Översättning till svenska: Lennart Ilke


Utställningen i Stockholm är ett samarbete mellan Sveriges ambassad i Warszawa, Polens ambassad i Stockholm och Polska institutet Stockholm.

Utställningens samarbetspartner: Jula, Nordea, Oriflame, Unity Line, Wola Park, IKEA.

#stannahemma

from to
Moved Online Evenemang Konst

Utställning i Borås: Helige Johannes Paulus II

100-årsminnet av påven Johannes Paulus II:s födelsedag inföll i maj 2020. I samband med detta presenterar Polska institutet i Stockholm en minnesutställning som kommer att visas i S:t Sigfrids Katolska Kyrka i Borås 22 november - 6 december 2020.
22 11.2020 06 12.2020 Evenemang, Historia

PADDYMANIA – en konsert med låtar ur

I samband med Polens självständighetsdag som firas årligen den 11 november för att uppmärksamma att Polen återupprättade sin självständighet 1918, efter 123 år av delningar, vill vi rekommendera PADDYMANIA.
11 11.2020 Evenemang, Musik, Teater

“Irena – ingen ängel” – gästspel i

Föreställningen av Teater Unga Roma (www.ungaroma.com) hade premiär på Gotland 8 mars i år. Den är baserad på en sann historia om Irena Sendler som 1942-45 smugglade ut tusentals judiska barn ur Warszawas getto.
18 11.2020 19 11.2020 Evenemang, Teater