2.06.2020 Aktuellt

Stockholms Internationella Seriefestival 2020 är nu över

Stockholms Internationella Seriefestival som ägde rum i helgen är nu över. I år skedde festivalen för första gången digitalt och det blev en stor succé!

Alla som kollade på Serietekets livestreaming kunde lyssna på inspirerande samtal med konstnärer från hela världen samt titta på bl.a. liveteckning med musik.

En av dem som intervjuades var den polska seriemästaren Grzegorz Rosiński som pratade online med Fredrik Strömberg (det förinspelade samtalet översattes av Tomas Håkanson). Han berättade bl.a. om Thorgal, om sitt samarbete med Jean Van Hamme och om sin väg till att bli den framstående polske tecknaren.

I årets SIS deltog en till fantastisk polsk serieskapare – Daniel Chmielewski. Han arrangerade en workshop “Speed comic” för studenter från Serieutbildningen i Skarpnäck och Serieskolan i Malmö där han visade en ny teknik för att skapa serier med fokus på delvis kontrollerad improvisation.

SIS är dock inte helt och hållet slut för i år. Mellan den 15 maj och den 15 juni ställer många duktiga serietecknare ut online, på Stockholms Seriefestivals seriemarknad Small Press Expo – på nätet! Missa inte detta!

Grattis till SIS organisatörer en gång till och stort tack för i år!

Läs mer om festivalen och två polska tecknare.

Scheduled Aktuellt

Var med och fira Europeiska språkdagen! 🗓

I år firas Europeiska språkdagen i Stockholm lite senare, tisdagen den 29 september, med ett online språkcafé.
07 07.2020 Aktuellt

Midsommarnatten i Polen – Kupałanatten eller Sankt

Vissa av de gemensamma traditionerna som Polen och dess sina slaviska och skandinaviska syskon har verkar ha gamla hedniska rötter. Den mest kända av dem är antagligen Kupałanatten (Noc Kupały) som firas under årets kortaste natt, natten mot 22 juni. Denna natt tillägnas eld och vatten, månen och solen, kärlek och fruktbarhet. En höjdpunkt för alla älskare.
21 06.2020 22 06.2020 Aktuellt

Upptäck Polen 🗓

Modern arkitektur, enastående museer, rik natur, god mat och ett brett utbud av rekreation och kultur är starka skäl till att besöka Polen när nu världen börjar öppna sig igen. Under tiden kan du upptäcka Polen online och redan nu börja planera resan tack vare kampanjen #DiscoverPoland!
10 06.2020 Aktuellt