10.06.2020 Aktuellt

Upptäck Polen

Modern arkitektur, enastående museer, rik natur, god mat och ett brett utbud av rekreation och kultur är starka skäl till att besöka Polen när nu världen börjar öppna sig igen. Under tiden kan du upptäcka Polen online och redan nu börja planera resan tack vare kampanjen #DiscoverPoland!

Kampanjen #DiscoverPoland vill uppmuntra till att lära känna och upptäcka Polen på internet för att senare kunna resa hit och lära känna vårt land personligen. Genom #DiscoverPoland  kan du göra virtuella besök i olika delar av Polen och lära känna  kultur, historia, natur och kulinariska traditioner. 

De Polska institutens nya hemsidor och kampanjer bjuder på en virtuell resa i vårt land. Vi vill uppmuntra utländska mottagare att lära känna Polen och besöka oss när det blir möjligt – sade viceminister Szymon Szynkowski vel Sęk på en pressträff. 

Kampanjen genomförs av polska utrikesministeriet med stöd av polska beskickningar och i synnerhet de Polska instituten i utlandet. Den genomförs också på bred front i sociala medier. #DiscoverPoland följer #Polonia4Neighbours och #Poland@yourhome som en storskalig kampanj online.

Mer information: https://www.gov.pl/web/diplomacy/discover-poland

Scheduled Aktuellt

Var med och fira Europeiska språkdagen! 🗓

I år firas Europeiska språkdagen i Stockholm lite senare, tisdagen den 29 september, med ett online språkcafé.
07 07.2020 Aktuellt

Midsommarnatten i Polen – Kupałanatten eller Sankt

Vissa av de gemensamma traditionerna som Polen och dess sina slaviska och skandinaviska syskon har verkar ha gamla hedniska rötter. Den mest kända av dem är antagligen Kupałanatten (Noc Kupały) som firas under årets kortaste natt, natten mot 22 juni. Denna natt tillägnas eld och vatten, månen och solen, kärlek och fruktbarhet. En höjdpunkt för alla älskare.
21 06.2020 22 06.2020 Aktuellt

Glad Nationaldag, Sverige! 🗓

Idag är det Sveriges nationaldag och därför säger vi stort grattis till alla svenskar! De blågula flaggorna vajar idag. Och hur firar du nationaldagen?
06 06.2020 Aktuellt