29.09.2020 Evenemang, Språk

Var med och fira Europeiska språkdagen!

I år firas Europeiska språkdagen i Stockholm tisdagen den 29 september, med ett online språkcafé.

EU-kommissionen i Sverige kommer att webbsända ett ca två timmar långt program där ett tjugotal språk kommer att få presentera sig, t.ex. genom minispråkkurser i bl.a. polska, spanska, tjeckiska, franska, tyska och teckenspråk.

Det blir ett utmärkt tillfälle att prova på nya språk! Årets upplaga av det populära språkcaféet är ett gyllene tillfälle för skolklasser från högstadiet och gymnasiet i hela Sverige att följa det online. Programmet planeras även att spelas in, så att man kan titta på det även i efterhand. Mer information om bl.a. den exakta sändningstiden kommer vid ett senare tillfälle.

Som varje år anordnas det även en språktävling som vänder sig till elever på högstadiet och gymnasiet som deltar individuellt. Första pris är en språkresa! Uppgiften är att spela in en kort video (ca en minut lång) där ett valfritt grammatiskt fenomen förklaras på ett enkelt, roligt och förståeligt sätt. Lycka till!

Är ni redo för ett språkäventyr? Fira Europeiska språkdagen med oss! Livesändning av ett online språkcafé börjar den 29 september kl 9.30!

Följ via länken: https://webcast.ec.europa.eu/edl-spr-kcaf-2020

Programmet
09.30 Välkommen
09.35 Grupp 1: tyska, portugisiska, ukrainska, ungerska, isländska
10:05 Föreningen Norden
10:24 Universitets- och högskolerådet (UHR)
10:30 Grupp 2: franska, polska, esperanto, romska, finska, tjeckiska
11:15 Grupp 3: grekiska, bulgariska, rumänska, slovakiska, spanska
11:50 Frågesport

Läs mer om Europeiska språkdagen i Stockholm på EU-kommissionens webbsida.

Kan du inte vänta längre? Kolla på den officiella EDL-webbsidan.


Foto: Andrzej Markiewicz

Moved Online Evenemang >Språk

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 14.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia