29.09.2020 Evenemang

Var med och fira Europeiska språkdagen!

I år firas Europeiska språkdagen i Stockholm tisdagen den 29 september, med ett online språkcafé.

EU-kommissionen i Sverige kommer att webbsända ett ca två timmar långt program där ett tjugotal språk kommer att få presentera sig, t.ex. genom minispråkkurser i bl.a. polska, spanska, tjeckiska, franska, tyska och teckenspråk.

Det blir ett utmärkt tillfälle att prova på nya språk! Årets upplaga av det populära språkcaféet är ett gyllene tillfälle för skolklasser från högstadiet och gymnasiet i hela Sverige att följa det online. Programmet planeras även att spelas in, så att man kan titta på det även i efterhand. Mer information om bl.a. den exakta sändningstiden kommer vid ett senare tillfälle.

Som varje år anordnas det även en språktävling som vänder sig till elever på högstadiet och gymnasiet som deltar individuellt. Första pris är en språkresa! Uppgiften är att spela in en kort video (ca en minut lång) där ett valfritt grammatiskt fenomen förklaras på ett enkelt, roligt och förståeligt sätt. Lycka till!

Läs mer om Europeiska språkdagen i Stockholm på EU-kommissionens webbsida.

Kan du inte vänta längre? Kolla på den officiella EDL-webbsidan.


Foto: Andrzej Markiewicz

Moved Online ical Google outlook Evenemang

Onlineutställning: 40 års jubileum för Solidaritetsrevolutionen och

Den 31 augusti firade vi att för 40 år sedan undertecknades Augustiöverenskommelsen och Oavhängiga självförvaltande fackföreningen ”Solidaritet” kunde bildas.
23 09.2020 Evenemang, Historia

Bokmässan Play: Tokarczuk och älvorna 🗓

För första gången på trettiofem år kan Bokmässan i Göteborg inte arrangeras i fysisk form. I digitalt format besöker man istället i år Bokmässan den 24–27 september 2020 genom Bildningshubben och Litteraturfestivalen, kostnadsfritt på Bokmässan Play!
24 09.2020 27 09.2020 Evenemang, Litteratur

Nyöppning av utställningen: Häftet med dikter från

Den här veckan öppnas återigen utställningen Häftet med dikter från Auschwitz. Historien om B.J. Zdunek (f. Musiewicz)! På grund av Covid-19 har den inte varit tillgänglig de senaste månaderna.
08 09.2020 30 09.2020 Evenemang, Historia