17.03.2021 Aktuellt

Språkkurser i polska på Uppsala Universitet

Nyfiken på Polen och polska? Välkommen att söka Uppsala Universitets mycket populära nätkurser! För varje år söker alltfler studenter kurser som sedan flera år ges vid Uppsala universitet, Institutionen för moderna språk/slaviska språk: bara i fjol var det ca 260 sökanden.

Är du en av årets intresserade? Då har du en unik möjlighet att lära dig polska, via t.ex. distanskurs POLSKA I, Baskurs, 15, hp. OBS! Inga förkunskaper i polska krävs! Kursen är en nybörjar­kurs men är användbar även för dem som vill uppdatera eller utveckla redan befintliga kunskaper i polska. Den går på halvfart vilket gör det möjligt att kombinera den med andra studier eller aktivite­ter. Kursen ges uteslutande via nätbaserad undervisning. Den ger dig grunderna i polsk språk­struktur och gör det möjligt för dig att i din egen takt lära dig tala och skriva polska, var du än befinner dig. Nästa nybörjarkurs i polska startar höstterminen 2021. Du kan söka den och andra nivåer och/eller kurser i polskan via https://www.antagning.se senast 15 april 2021.

Du kan fortsätta dina studier i polska på distans på högre nivåer: på Polska II samt på B- och C-nivå. Vi ger även kurser på D-nivå, dvs. kandidatnivån.

Det finns även möjlighet att fortsätta med studier i polska på avancerad nivå och söka kurser Polska E1 (30 hp) eller Polska E2 (30 hp), även de ges på distans och med studietakt på 50%. Kurser sökes senast 15 april 2021.

För modersmålslärare har vi en specialutvecklad kurs som förenar teoretiska kunskaper som modersmålslärare i polska förväntas ha med pedagogiska och ämnesdidaktiska kunskaper. Kursen Modersmålslärarutbildning (30 hp) ges på distans och med studietakt på 33% (10 hp per termin). Kursen kan sökas senast 15 april 2021.

För dem som är intresserade av Polens kultur och litteratur erbjuder vi också fristående och nätbaserade kurser i Polenkunskap (7,5 hp) och i Polsk litteraturhistoria (7,5 hp). Dessa kurser ges på våren, uteslutande på svenska och kräver inga förkunskaper i polska. Sök dessa kurser senast 15 oktober 2021!

Alla kurser ges på halvfart. Besök även vår hemsida: www.moderna.uu.se/slaviska/

För ev. frågor kontakta gärna ämnessamordnaren i polska: FD Magdalena Slyk: magdalena.slyk@moderna.uu.se, tel: 018-471 13 03 eller Studievägledare studievagledare@moderna.uu.se, tel: 018-471 1431.


Foto: Uppsala Universitet

Scheduled Aktuellt

“Vi är en ordbok och andra dikter”

”Vi är en ordbok och andra dikter” är en diktsamling av den polska poeten Krystyna Dąbrowska i översättning och urval av Irena Grönberg, utgiven av Ellerströms förlag. Vi rekommenderar varmt!
14 04.2021 Aktuellt, Evenemang, Litteratur

Glad Påsk 🗓

01 04.2021 06 04.2021 Aktuellt

Polska påsktraditioner 🗓

Påskfirandet i Polen skiljer sig från hur man firar påsk i Sverige. Det finns många traditioner för varje dag av påsken, från långfredagen till annandag påsk. Även om de flesta påsktraditionerna kommer från kristendomen gillar de flesta att delta i firandet, oavsett vad deras religiösa tro må än vara.
01 04.2021 06 04.2021 Aktuellt