12.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: KUNG HYDROPS RÅDGIVARE av Natalia Brożyńska 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av KUNG HYDROPS RÅDGIVARE.

Söndag, 12 september 2021 kl 18.00
Zita Folkets Bio (salong 1)

Filmen handlar om Hydrops, kungen av Akwacja, och hans rådgivare, som beordrades av kungen att skapa en ny efterträdare. Rivaliteten mellan rådgivarna och deras intriger kring vilka funktioner som den framtida kronprinsen borde ha, leder till ”ett tycke” för små saker inprogrammeras. På det sätter föds en besatthet att vilja göra sig själv till mindre och mindre.


Polsk titel: Doradcy Króla Hydropsa

Regi: Natalia Brożyńska

Manus: Natalia Brożyńska, Mateusz Moczulski

Längd: 20 min

Produktionsår: 2016, Polen

På polska med engelsk textning.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Polska konstnärer på Supermarket Art Fair 2022

I år kommer två polska konstnärsgrupper LeleArt Space och NOWY ZŁOTY/NY GYLLENE samt en polsk performer Konrad Juściński att delta i Supermarket Art Fair 2022 som i år äger rum mellan den 26-29 maj i SKHLM Skärholmen Centrum!
26 05.2022 29 05.2022 Evenemang, Konst

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia