12.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: KUNG HYDROPS RÅDGIVARE av Natalia Brożyńska 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av KUNG HYDROPS RÅDGIVARE.

Söndag, 12 september 2021 kl 18.00
Zita Folkets Bio (salong 1)

Filmen handlar om Hydrops, kungen av Akwacja, och hans rådgivare, som beordrades av kungen att skapa en ny efterträdare. Rivaliteten mellan rådgivarna och deras intriger kring vilka funktioner som den framtida kronprinsen borde ha, leder till ”ett tycke” för små saker inprogrammeras. På det sätter föds en besatthet att vilja göra sig själv till mindre och mindre.


Polsk titel: Doradcy Króla Hydropsa

Regi: Natalia Brożyńska

Manus: Natalia Brożyńska, Mateusz Moczulski

Längd: 20 min

Produktionsår: 2016, Polen

På polska med engelsk textning.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska berättar om

På lördag, den 1 april 2023, kl. 12:00 - 12:25 deltar översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska i ett samtal “Översättarens roll som kulturförmedlare” tillsammans med översättarna Joachim Forsgren och Cecilia Hansson.
01 04.2023 Aktuellt, Evenemang, Litteratur

Januariupproret 160 år – ”Den 27 mars

Björn Sällqvist, skådespelare och ättling till en polsk deltagare i Januariupproret läser dikten ”Den 27 mars 1863” av Karl Wetterhoff, som publicerades i tidningen Fäderneslandet den 1 april 1863. Vi uppmärksammar Januariupproret som bröt ut den 22 januari 1863 - för 160 år sedan - med den svenska dikten om Januariupproret.
27 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia, Litteratur

Kwartludium möter Marsel Nichan – porträttkonsert i

Ett polsk-svenskt samarbete där Kwartludium presenterar nyskriven musik av Marsel Nichan. Marsel målar upp associativa ljudbilder med sin musik och bygger upp dramaturgin i hans verk likt filmmusik som beskriver ett tema, en händelse, en berättelse eller en tillvaro.
25 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik