12.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: KUNG HYDROPS RÅDGIVARE av Natalia Brożyńska 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av KUNG HYDROPS RÅDGIVARE.

Söndag, 12 september 2021 kl 18.00
Zita Folkets Bio (salong 1)

Filmen handlar om Hydrops, kungen av Akwacja, och hans rådgivare, som beordrades av kungen att skapa en ny efterträdare. Rivaliteten mellan rådgivarna och deras intriger kring vilka funktioner som den framtida kronprinsen borde ha, leder till ”ett tycke” för små saker inprogrammeras. På det sätter föds en besatthet att vilja göra sig själv till mindre och mindre.


Polsk titel: Doradcy Króla Hydropsa

Regi: Natalia Brożyńska

Manus: Natalia Brożyńska, Mateusz Moczulski

Längd: 20 min

Produktionsår: 2016, Polen

På polska med engelsk textning.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

KÄRLEK, UPPROR OCH ROSMARIN: polsk-svensk musikafton 🗓

Cecilia Dalby Pedersen (sång) och Marcin Dominik Gluch (piano) har samarbetat med varandra i över 10 år och gett konserter både i Sverige och Polen. Nu bjuder de på en stämningsfull och upplyftande afton med pianomusik, sånger, opera och poesi från 1800-talet och det tidiga 1900-talet, en unik blandning av polska och svenska tonsättare, representanter av både romantiken och modernismen.
25 09.2022 Evenemang, Galleri, Musik

Om Kinoteka 2022 🗓

Den 13:e upplagan av polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-4 september 2022 på Zita Folkets Bio. Varje år presenterar vi ett urval av nya polska spelfilmer, intressanta dokument och klassikerpärlor.
02 09.2022 04 09.2022 Evenemang, Film

Samtal med skådespelaren Piotr Głowacki 🗓

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
02 09.2022 Evenemang, Film