12.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: LAGER PÅ LAGER / ROLY POLY av Andrzej Wajda 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av LAGER PÅ LAGER / ROLY POLY.

Söndag, 12 september 2021 kl 18.30
Zita Folkets Bio (salong 1)

Kortberättelsen Czy Pan istnieje, Mr Johns? (Finns Ni, Mr John?) som filmatiserades av den geniala polska regissören Andrzej Wajda i slutet av 1960-talet skildrar en händelse som äger rum i framtiden, i början av 2000-talet. Filmmanuset skrevs av Stanisław Lem, författaren till originalberättelsen och en expert på science-fiction och det groteska. Mer än 50 år har gått sedan premiären av filmen och under den tiden har medicinen gjort stora framsteg. Idag är organtransplantationer vanliga och förvånar ingen. Det som en gång verkade vara en ren fantasi har nu blivit verklighet.


Polsk titel: Przekładaniec

Regi: Andrzej Wajda

Manus: Stanisław Lem

Längd: 35 min

Produktionsår: 1968, Polen

På polska med engelsk textning.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Polska konstnärer på Supermarket Art Fair 2022

I år kommer två polska konstnärsgrupper LeleArt Space och NOWY ZŁOTY/NY GYLLENE samt en polsk performer Konrad Juściński att delta i Supermarket Art Fair 2022 som i år äger rum mellan den 26-29 maj i SKHLM Skärholmen Centrum!
26 05.2022 29 05.2022 Evenemang, Konst

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia