11.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: THE CONGRESS / KONGRESSEN av Ari Folman 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE CONGRESS / KONGRESSEN.

Lördag, 11 september 2021 kl 19.15
Zita Folkets Bio (salong 1)

Filmen bygger på berättelsen Kongres Futurologiczny (Den stora framtidskongressen) av Stanisław Lem. Den berömda skådespelerskan Robin Wright får ett oväntat erbjudande från en mäktig Hollywoodstudio. I utbyte mot en enorm summa pengar vill studion ”skanna” henne för att bli ensamägare till hennes bild. Chefer vill producera filmer där hon aldrig kommer att åldras. Filmen är en samproduktion där polska animatörer spelade en avgörande roll.


Polsk titel: Kongres

Regi: Ari Folman

Manus: Ari Folman

Längd: 120 min

Produktionsår: 2013, Polen, Belgien, Frankrike, USA, Israel, Luxemburg, Tyskland

På engelska.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

KÄRLEK, UPPROR OCH ROSMARIN: polsk-svensk musikafton 🗓

Cecilia Dalby Pedersen (sång) och Marcin Dominik Gluch (piano) har samarbetat med varandra i över 10 år och gett konserter både i Sverige och Polen. Nu bjuder de på en stämningsfull och upplyftande afton med pianomusik, sånger, opera och poesi från 1800-talet och det tidiga 1900-talet, en unik blandning av polska och svenska tonsättare, representanter av både romantiken och modernismen.
25 09.2022 Evenemang, Galleri, Musik

Om Kinoteka 2022 🗓

Den 13:e upplagan av polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-4 september 2022 på Zita Folkets Bio. Varje år presenterar vi ett urval av nya polska spelfilmer, intressanta dokument och klassikerpärlor.
02 09.2022 04 09.2022 Evenemang, Film

Samtal med skådespelaren Piotr Głowacki 🗓

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
02 09.2022 Evenemang, Film