11.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: THE CONGRESS / KONGRESSEN av Ari Folman 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE CONGRESS / KONGRESSEN.

Lördag, 11 september 2021 kl 19.15
Zita Folkets Bio (salong 1)

Filmen bygger på berättelsen Kongres Futurologiczny (Den stora framtidskongressen) av Stanisław Lem. Den berömda skådespelerskan Robin Wright får ett oväntat erbjudande från en mäktig Hollywoodstudio. I utbyte mot en enorm summa pengar vill studion ”skanna” henne för att bli ensamägare till hennes bild. Chefer vill producera filmer där hon aldrig kommer att åldras. Filmen är en samproduktion där polska animatörer spelade en avgörande roll.


Polsk titel: Kongres

Regi: Ari Folman

Manus: Ari Folman

Längd: 120 min

Produktionsår: 2013, Polen, Belgien, Frankrike, USA, Israel, Luxemburg, Tyskland

På engelska.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

Polska konstnärer på Supermarket Art Fair 2022

I år kommer två polska konstnärsgrupper LeleArt Space och NOWY ZŁOTY/NY GYLLENE samt en polsk performer Konrad Juściński att delta i Supermarket Art Fair 2022 som i år äger rum mellan den 26-29 maj i SKHLM Skärholmen Centrum!
26 05.2022 29 05.2022 Evenemang, Konst

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia