11.09.2021 Evenemang, Film Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm

Filmvisning: THE CONGRESS / KONGRESSEN av Ari Folman 🗺

Som en del av den 12:e polska filmfestivalen Kinoteka Stockholm bjuder vi till filmvisningen av THE CONGRESS / KONGRESSEN.

Lördag, 11 september 2021 kl 19.15
Zita Folkets Bio (salong 1)

Filmen bygger på berättelsen Kongres Futurologiczny (Den stora framtidskongressen) av Stanisław Lem. Den berömda skådespelerskan Robin Wright får ett oväntat erbjudande från en mäktig Hollywoodstudio. I utbyte mot en enorm summa pengar vill studion ”skanna” henne för att bli ensamägare till hennes bild. Chefer vill producera filmer där hon aldrig kommer att åldras. Filmen är en samproduktion där polska animatörer spelade en avgörande roll.


Polsk titel: Kongres

Regi: Ari Folman

Manus: Ari Folman

Längd: 120 min

Produktionsår: 2013, Polen, Belgien, Frankrike, USA, Israel, Luxemburg, Tyskland

På engelska.

Scheduled Evenemang >Film
Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37, Stockholm Map

RE-ENCHANTING THEWORLD – Małgorzata Mirga-Tas i samtal

Den 26 februari kl. 12:00–13:30 på Göteborgs Konsthall äger ett möte med Małgorzata Mirga-Tas, Joanna Warsza och Wojciech Szymański rum, i samband med Małgorzata Mirga-Tas pågående soloutställning SUNO MANGIE DZIALAS /JAG HAR EN DRÖM på Göteborgs Konsthall. Utställningen och samtalet presenteras med stöd av Polska institutet i Stockholm. Fri entré!
26 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Konst

Bokreleasen för diktsamlingen “Det sanna livet”: En

I februari ges diktsamlingen “Det sanna livet” med poesi av Adam Zagajewski ut - en av de viktigaste polska poeterna - i svensk översättning av Irena Grönberg och förord av översättaren och litteraturkritikern Emi-Simone Zawall (Norstedts, 2023).
13 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Litteratur

Kryptologidagen – Artur Szulc berättar om de

Kryptologidagen firas den 25 januari till minnet av knäckningen av den tyska kryptoapparaten Enigma. Dagen instiftades 2007 av Institutionen för matematik och datavetenskap på Poznańs universitet (UAM - Uniwersytet im. A. Mickiewicza w Poznaniu).
25 01.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia