11.09.2021 Evenemang, Film

Samtal med regissören Hanka Brulińska

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
Hanka Brulińska

Master of Arts, skådespelerska, regissör, ​​röstcouch. Föreläsare vid Machulski-skolan i Warszawa och Krakóws manusförfattarskola. Hon fick sin undervisningserfarenhet under skådespelarutbildningen vid Teaterakademien i Wrocław genom att delta i en mängd symposier och seminarier om att arbeta med kropp, röst och skådespelstekniker. Hon har varit verksam på Juliusz Osterwas Teater i Lublin, där hon spelade många betydande roller, till exempel titelrollen i Juliusz Słowackis Balladyna och Julia i Shakespeares Romeo och Julia. Hon har också medverkat i filmer och tv-serier. Hon delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper till andra.

Under Kinoteka Stockholm kan du se en kortfilm regisserad av Hanka Brulińska – THE MASK / MASKEN.


Lördag, 11 september 2021 kl 18.15
Zita Folkets Bio (salong 1)

Foto: Hanka Brulińska av Julia Klewaniec

Scheduled Evenemang >Film

Översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska berättar om

På lördag, den 1 april 2023, kl. 12:00 - 12:25 deltar översättaren och förläggaren Patricia Cukrowska i ett samtal “Översättarens roll som kulturförmedlare” tillsammans med översättarna Joachim Forsgren och Cecilia Hansson.
01 04.2023 Aktuellt, Evenemang, Litteratur

Januariupproret 160 år – ”Den 27 mars

Björn Sällqvist, skådespelare och ättling till en polsk deltagare i Januariupproret läser dikten ”Den 27 mars 1863” av Karl Wetterhoff, som publicerades i tidningen Fäderneslandet den 1 april 1863. Vi uppmärksammar Januariupproret som bröt ut den 22 januari 1863 - för 160 år sedan - med den svenska dikten om Januariupproret.
27 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia, Litteratur

Kwartludium möter Marsel Nichan – porträttkonsert i

Ett polsk-svenskt samarbete där Kwartludium presenterar nyskriven musik av Marsel Nichan. Marsel målar upp associativa ljudbilder med sin musik och bygger upp dramaturgin i hans verk likt filmmusik som beskriver ett tema, en händelse, en berättelse eller en tillvaro.
25 03.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik