11.09.2021 Evenemang, Film

Samtal med regissören Hanka Brulińska

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
Hanka Brulińska

Master of Arts, skådespelerska, regissör, ​​röstcouch. Föreläsare vid Machulski-skolan i Warszawa och Krakóws manusförfattarskola. Hon fick sin undervisningserfarenhet under skådespelarutbildningen vid Teaterakademien i Wrocław genom att delta i en mängd symposier och seminarier om att arbeta med kropp, röst och skådespelstekniker. Hon har varit verksam på Juliusz Osterwas Teater i Lublin, där hon spelade många betydande roller, till exempel titelrollen i Juliusz Słowackis Balladyna och Julia i Shakespeares Romeo och Julia. Hon har också medverkat i filmer och tv-serier. Hon delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper till andra.

Under Kinoteka Stockholm kan du se en kortfilm regisserad av Hanka Brulińska – THE MASK / MASKEN.


Lördag, 11 september 2021 kl 18.15
Zita Folkets Bio (salong 1)

Foto: Hanka Brulińska av Julia Klewaniec

Scheduled Evenemang >Film

Inblick Södertörn, Utblick Polen – utställning och

Den 19 oktober 2022 kl. 13.00 – 17.00 på Södertörns högskola äger det internationella symposiet Art in Public Life: Art and Cultural Policies of the 1970s Reconsidered rum, som är del i ett pågående samverkansprojekt, Inblick Södertörn, Utblick Polen. 50 år av konst, offentlighet och kulturpolitik, som drivs av Konstvetenskapen på Södertörns högskola i samverkan med Region Stockholm, Södertälje konsthall, Botkyrka konsthall och Polska institutet. Projektet är finansierat genom Samverkansenheten vid Södertörns högskola. Huvudtalare är: prof. Agata Jakubowska (Warszawauniversitetet), dr Karolina Kolenda, (Krakows pedagogiska universitet) och dr Kim West, (Södertörns högskola).
30 09.2022 28 10.2022 Aktuellt, Evenemang, Konst

Peter Janssons reseberättelse från Sokołowsko 🗓

Peter Jansson åkte till Sokolowsko för att medverka vid invigningen av och föreläsa och samtala om hans bokprojekt vid årets Krzysztof Kieślowski-festival.
19 08.2022 29 08.2022 Aktuellt, Evenemang, Film

KLARSKRIFT OCH ANDRA SKRIFTER – KRZYSZTOF SIWCZYK

I september ges ut en diktsamling Klarskrift och andra dikter med texter av den polske poeten Krzysztof Siwczyk (Prosak Förlag, 2022). Boken är översatt av Julian Birbrajer och omslaget är gjort av Elwira Gocłowska. Bokreleasen kommer att hållas på årets Bokmässan i Göteborg redan den 23 september kl. 11.30, på EUNIC Stockholms monter (C02:01). Varmt välkommen!
23 09.2022 Aktuellt, Evenemang, Litteratur