11.09.2021 Evenemang, Film

Samtal med regissören Hanka Brulińska

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
Hanka Brulińska

Master of Arts, skådespelerska, regissör, ​​röstcouch. Föreläsare vid Machulski-skolan i Warszawa och Krakóws manusförfattarskola. Hon fick sin undervisningserfarenhet under skådespelarutbildningen vid Teaterakademien i Wrocław genom att delta i en mängd symposier och seminarier om att arbeta med kropp, röst och skådespelstekniker. Hon har varit verksam på Juliusz Osterwas Teater i Lublin, där hon spelade många betydande roller, till exempel titelrollen i Juliusz Słowackis Balladyna och Julia i Shakespeares Romeo och Julia. Hon har också medverkat i filmer och tv-serier. Hon delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper till andra.

Under Kinoteka Stockholm kan du se en kortfilm regisserad av Hanka Brulińska – THE MASK / MASKEN.


Lördag, 11 september 2021 kl 18.15
Zita Folkets Bio (salong 1)

Foto: Hanka Brulińska av Julia Klewaniec

Scheduled Evenemang >Film

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia