11.09.2021 Evenemang, Film

Samtal med regissören Hanka Brulińska

Varmt välkommen till samtal med specialgäster på årets Kinoteka Stockholm.
Hanka Brulińska

Master of Arts, skådespelerska, regissör, ​​röstcouch. Föreläsare vid Machulski-skolan i Warszawa och Krakóws manusförfattarskola. Hon fick sin undervisningserfarenhet under skådespelarutbildningen vid Teaterakademien i Wrocław genom att delta i en mängd symposier och seminarier om att arbeta med kropp, röst och skådespelstekniker. Hon har varit verksam på Juliusz Osterwas Teater i Lublin, där hon spelade många betydande roller, till exempel titelrollen i Juliusz Słowackis Balladyna och Julia i Shakespeares Romeo och Julia. Hon har också medverkat i filmer och tv-serier. Hon delar gärna med sig av sina erfarenheter och kunskaper till andra.

Under Kinoteka Stockholm kan du se en kortfilm regisserad av Hanka Brulińska – THE MASK / MASKEN.


Lördag, 11 september 2021 kl 18.15
Zita Folkets Bio (salong 1)

Foto: Hanka Brulińska av Julia Klewaniec

Scheduled Evenemang >Film

Polska konstnärer på Supermarket Art Fair 2022

I år kommer två polska konstnärsgrupper LeleArt Space och NOWY ZŁOTY/NY GYLLENE samt en polsk performer Konrad Juściński att delta i Supermarket Art Fair 2022 som i år äger rum mellan den 26-29 maj i SKHLM Skärholmen Centrum!
26 05.2022 29 05.2022 Evenemang, Konst

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia