22.10.2021 Evenemang, Musik

Orkesterkonsert: Beethoven, Lutosławski, Mayer

University of Gothenburg Symphony Orchestra som består av studenter från de klassiska musikutbildningarna under ledning av dirigenten Magdalena Pawlisz ger en orkesterkosert den 22 oktober 2021.

På fredag den 22 oktober kl. 18 i Sjöströmsalen, Högskolan för scen och musik i Göteborg kan du lyssna till musik av Beethoven, Lutosławski och Mayer med University of Gothenburg Symphony Orchestra under ledning av dirigenten Magdalena Pawlisz. Ett fantastiskt musikevenemang med andra ord.


I synnerhet rekommenderar vi den polska tonsättaren, pianisten och dirigenten Witold Lutosławskis vackra kompositioner. Under sin levnad erhöll Lutosławski många internationella utmärkelser och priser, bland andra Vita örns orden (polska Order Orła Białego) och det svenska Polarpriset för sina insatser för kontemporär europeisk konstmusik. Hans tidiga verk hade influenser från polsk folkmusik. I Konsert för orkester möts melodier från den polska Masoviaregionens folkmusik med den moderna symfoniorkesterns klangvärld.


Förutom Lutosławski kommer vi under konserten att höra verk av två mycket välkända namn inom klassisk musik – Beethoven och Mayer.

Konserten kan ses live i Sjöströmsalen, Högskolan för scen och musik, men också online på YouTube!


Läs mer och köp biljetter här.

OBS! Alla biljettköp görs online via tjänsten Billetto. Det finns ingen biljettförsäljning på plats.


Projektet organiseras i samarbete med Musikhögskolan och Göteborgs universitet. Streamingen av denna konsert genomförs med stöd från Polska institutet i Stockholm.

Scheduled Evenemang Musik

EU-julkonsert i Adolf Fredriks kyrka 🗓 🗺

Julen närmar sig! Den första snön har fallit, gatorna är julpyntade och julbelysningen lyser upp i vintermörkret. Då är det även dags för en julkonsert! I år inbjuder EU-kommissionen i Sverige tillsammans med 16 EU-länders ambassader till en flerspråkig julkonsert med julsånger från Europas alla hörn!
14 12.2021 Evenemang, Musik

Preludium inför Nobel 🗓 🗺

Den 9 december kl. 19.00 på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm äger Preludium inför Nobel rum. Evenemanget lyfter i år Maria Skłodowska-Curies två Nobelpris.
09 12.2021 Evenemang, Musik

Visegrad 4 Film Days 🗓 🗺

Visegrádgruppens filmevenemang Visegrad 4 Film Days äger rum den 3-5 december 2021 på Zita Folkets Bio. Tjeckien, Ungern, Polen och Slovakien, även kända som Visegrádgruppen bjuder på en filmhelg med de senaste filmerna från V4-länderna.
05 12.2021 Evenemang, Film