29.10.2021 Evenemang, Musik SkeppetGbg, Amerikagatan 2, GÖTEBORG

Krzysztof Kobyliński & KK Pearls på MUKO Jazz festival i Göteborg 🗺

En unik chans - Krzysztof Kobyliński tillsammans med bandet KK Pearls (Rivka Shabi, Dima Gorelik, Waldemar Lindner och Edi Sanchez) spelar i Göteborg under MUKO Jazz festival!

Ännu en av Europas stora pianister ger en solokonsert på Skeppet i Göteborg! Krzysztof Kobyliński är polsk musiker och kompositör inom jazz, ethno samt neoklassisk och elektronisk musik samt konstnärlig ledare för Palmjazz festival i Gliwice och året 2014 festivalen Filharmonia. Han är också grundare och konstnärlig ledare av kulturcentret Centrum Kultury Jazovia i Gliwice. Kobyliński har samarbetat med många av vår tids mest framstående musiker (t ex Stanisław Drzewiecki, Bill Evans, Richard Galiano,  Adam Makowicz, Branford Marsalis, Yasushi Nakamura, Zbigniew Namysłowski, Janusz Olejniczak, Mike Stern och Miroslav Vitouš) och kommer till Göteborg för en tvådelad konsert, först solopiano sedan med sin kvintett KK Pearls. Medlemmar i bandet är: Rivka Shabi (sång), Dima Gorelik (gitarr), Waldemar Lindner (trummor) och Edi Sanchez (bass).

KK Pearls repertoar är komponerad av Krzysztof Kobyliński och tack vare medlemmarnas olika ursprung färgas den av uttryck från såväl Ukraina, Mellanöstern som Latinamerika. Sann världsmusik!


När: 29 oktober 2021 kl. 19.00-23.00

Var: SkeppetGbg, Amerikagatan 2, GÖTEBORG

Köp konsertbiljett här.

Köp festivalpass här.

Läs mer om artisten: www.krzysztofkobylinski.com


Arrangör: MUKO med stöd av Göteborgs stad, Kulturens, Kulturrådet, MCV och Polska institutet i Stockholm.

Scheduled Evenemang Musik
SkeppetGbg, Amerikagatan 2, GÖTEBORG Map

Visegrad 4 Film Days 🗓 🗺

Visegrádgruppens filmevenemang Visegrad 4 Film Days äger rum den 3-5 december 2021 på Zita Folkets Bio. Tjeckien, Ungern, Polen och Slovakien, även kända som Visegrádgruppen bjuder på en filmhelg med de senaste filmerna från V4-länderna.
05 12.2021 Evenemang, Film

”Min egen Thule: polska illustratörer om sitt

Justyna Nyka (Norge), Asia Pietrzyk (Sverige), Kamila Slocinska (Danmark) - tre polska konstnärer som bor och arbetar i Skandinavien. Vad har de gemensamt? Ursprungslandet, att de är konstnärer, och att de bor och arbetar utanför Polen. Men hur annorlunda är deras ”Thule”? Har de hittat sitt eget smultronställe? Och varför har de överhuvudtaget letat efter det?
17 11.2021 Evenemang, Konst

Poetisk hyllning till Wisława Szymborska och konsert

För 25 år sedan, den 3 oktober 1996, tillkännagav Svenska akademiens Ständiga sekreterare att Nobelpriset i litteratur gick till Wisława Szymborska. I samband med jubileet bjuder Nobelprismuseet i samarbete med Polska institutet på en helkväll på Nobelprismuseet den 19 november! Varmt välkommen!
19 11.2021 Evenemang, Litteratur, Musik