12.11.2021 - 14.11.2021 Evenemang, Musik Nygatan 6, Växjö | Haninge Kulturhus, Poseidons Torg 8, Handen

Kwartludium – Sverigeturné 🗺

Kwartludium bildades 2002 med ett fokus på att framföra verk skapade speciellt för denna ensemble av unga tonsättare verksamma både i Polen samt utomlands.

De har spelat vid bland annat Warszawska Jesień / International Festival of Contemporary Music Warsaw Autumn, Unsound i New York, Beijing Modern Music Festival och Daegu Contemporary Music Festival. Förra året medverkande ensemblen i festivalen Svensk Musikvår i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

Den polska ensemblen Kwartludium som består av: Dagna Sadkowska (violin), Michał Górczyński (klarinetter), Paweł Nowicki (slagverk) och Piotr Nowicki (piano) gör en miniturné i Sverige och bjuder på nyskriven och spännande musik av polska och svenska tonsättare: Tadeusz Wielecki, Piotr Jędrzejczyk, Bogusław Schaeffer, Henrik Denerin och Marsel Nichan!


12 november 2021 kl. 10:30

Workshop och konsert på Sankt Sigfrids Folkhögskola i Växjö – Stora salen. I ett samarbete med mellan musiklinjen på Sankt Sigfrids Folkhögskola och Kwartludium kommer kompositionsstudenter och instrumentalister möta ensemblen utifrån ett tonsättar- och musikerperspektiv. Workshopen avslutas med en kortare konsert kl. 12.00.


13 november 2021 kl. 15.00

Konsert på Nygatan 6 i Växjö, konserten livestreamas på www.musikisydchannel.se

Fri entré!

Mer information här.


14 november 2021 kl. 14.00

Konsert i Haninge Kulturhus, Poseidons Torg 8, Handen.

Fri entré!

Mer information här.


Turnén arrangeras av Kwartludium och Media Artes i samarbete med Musik i Syd, Växjökommun, Kulturföreningen Nuova Arte, Haninge kultur och ABF Södertörn, och med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, medfinansierad av Polska kulturministeriet – en statlig specialfond för främjande av kultur och Polska institutet i Stockholm.


Foto: Grzegorz Mart

from to
Scheduled Evenemang >Musik
Nygatan 6, Växjö | Haninge Kulturhus, Poseidons Torg 8, Handen Map

Förhandsvisning av filmen “Isolering” på Zita Folkets

Varmt välkommen på förhandsvisning av filmen “Isolering” av Arek Delbowski den 2 juni kl. 18 på Zita Folkets Bio i Stockholm.
02 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Utomhusutställningen V4 Kids: Fantasy walk och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.
11 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik