2.11.2021 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Marta Pajek på Rex Animation Festival

Den 29 oktober - 7 november 2021 ägde den 7:e upplagan av REX Animation Festival rum i Zita Folkets Bio och andra platser i Stockholmsregionen. På fredagen den 5 november gästade den internationellt mycket uppmärksammade regissören Marta Pajek reprisen av Walls och berättade om sin Impossible Figures-trilogi.

Under sin vistelse i Stockholm besökte hon även Konstfack, den konstnärliga högskolan i Stockholm. Under samtalet med Jöns Mellgren pratade hon inte bara om den fysiska processen att skapa en animerad serie utan också om den metaforiska innebörden bakom den. Efter det kunde vi se hennes senaste produktion, Impossible Figures and Other Stories I på Zita Folkets Bio under presentationen av Walls-sektionen. Efter filmvisningen lyssnade vi på det intressanta samtalet mellan henne och Karin Drake, festivalchefen för REX. Alla i publiken hade också chansen att ställa frågor till regissören om hennes filmer.

Stort tack till alla som deltog i dessa fantastiska 10 dagar fyllda med specialvisningar, workshops och andra aktiviteter. Speciellt tack till alla som kom till mötet med Marta Pajek.

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia

Fotoreportage: MELLAN NÄRHET OCH DISTANS – föreläsning

Den 23 mars 2022 föreläste Camilla Larsson bl. a. om en av 1900-talets främsta polska konstnärer och en av världens mest framstående teaterskapare, Tadeusz Kantor, på Moderna Museet i Malmö. Föreläsningen hette ”MELLAN NÄRHET OCH DISTANS. Dockan som objekt, material och symbol i Tadeusz Kantor och Julia Bondessons konst”.
23 03.2022 Aktuellt, Galleri