14.12.2021 Evenemang, Musik Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 16, Stockholm

EU-julkonsert i Adolf Fredriks kyrka 🗺

Julen närmar sig! Den första snön har fallit, gatorna är julpyntade och julbelysningen lyser upp i vintermörkret. Då är det även dags för en julkonsert! I år inbjuder EU-kommissionen i Sverige tillsammans med 16 EU-länders ambassader till en flerspråkig julkonsert med julsånger från Europas alla hörn!

Julkonserten börjar kl. 18.00 den 14 december 2021 i Adolf Fredriks kyrka i Stockholm. Julsångerna kommer att framföras på respektive lands språk och åtföljas av ett sånghäfte med översättning av julsångerna till engelska. Kvällens värdar kommer även att berätta lite om jultraditionerna i varje land. Evenemanget är kostnadsfritt men man måste boka biljett för att kunna uppvisa den tillsammans med vaccinationsbeviset vid entrén. Biljetten är personlig och kan inte överlåtas till någon annan.

Varmt välkomna till en mysig kväll med EU-julkonsert i Adolf Fredriks kyrka!

Mer information om evenemanget och biljetter hittar du här.

Foto: Bogusław Rawiński


Om polska musiker:

Dominika Depczyk är en sångerska med breda musikaliska intressen och en repertoar som rör sig kring genrer som smooth jazz och mainstreamjazz. Med sin spännande sångröst gör hon intressanta tolkningar av sångerna. Dominika Depczyk har examen i sång från musikgymnasiet i Warszawa. Hon har fått första pris i Tyresö jazz & bluesklubbbs sångtävling och första pris i en poesitävling arrangerad av stiftelsen Młoda Polonia i Warszawa. Hon har skrivit några sångtexter som hon framför på konserten. Hon är bosatt i Stockholm, där hon intensivt och kreativt deltar i det polskspråkiga kulturlivet och även samarbetar med svenska musiker. Dominika medverkade i den svensk-polska musikföreställningen Julsånger från Klimczok. I många år har hon samarbetat med musikteatergruppen Bagatela och uppträtt i de flesta av gruppens föreställningar. Förutom fina musikaliska insatser har hon också visat upp en tydlig scenisk talang. Tillsammans med andra polska artister i Sverige har hon uppträtt under julkonserter med bl a en polsk julsång från 1600-talet som hittats i Skoklosters polska samlingar.

Hon har samarbetat med Witold Robotycki och med basisten Janusz Słotwiński ända sedan 2001.

Witold Robotycki är kompositör, arrangör, musikchef, pianist och trumpetare. Han studerade vid Musikhögskolan i Kraków (Polen) och var verksam i jazzklubben Helikon. Hans tidiga kompositioner spelades på Radio Kraków och i  Krakóws TV-studior. 1972 kom han till Sverige där han började samarbeta med olika internationella band, ofta som musikchef. Han är aktivt engagerad i det polska musiklivet i Stockholm som kompositör, pianist och arrangör. Han samarbetar även med en barnteater, kabarégruppen ”Bagatela” och ”Poesisalongen”, där han ackompanjerar kända gästskådespelare från Polen.

Janusz Słotwiński är basist. 1962 grundade han ett jazzband som vann priset Journalist Music Award i tävlingen ”Jazz nad Odra” i Wrocław (Polen). Han deltog i inspelningen av musik till den världsberömda ”Pantomime” av Henryk Tomaszewski. 1980 åkte han på turné till USA och Kanada med polska toppmusiker och sångare. I Sverige har han uppträtt med kända svenska artister och filmstjärnor. Sedan 1982 har han spelat och uppträtt med Witold Robotycki.

Scheduled Evenemang >Musik
Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 16, Stockholm Map

Polska gänget på Supermarket Art Fair 2022

I år kommer två polska konstnärsgrupper LeleArt Space och NOWY ZŁOTY/NY GYLLENE samt en polsk performer Konrad Juściński att delta i Supermarket Art Fair 2022 som i år äger rum mellan 26-29 maj i SKHLM Skärholmen Centrum!
26 05.2022 29 05.2022 Evenemang, Konst

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia