22.12.2021 Aktuellt

God Jul och Gott Nytt År 2022

Varje år belyser julen vår existens med en magisk glans och sprider ett budskap om hopp och kärlek! Det är en tid då vi tillsammans gläds åt enkla småsaker som gör att livet blir fullt av tillfredställelse och fröjd.

Kära vänner,

Må den magiska perioden bära in lycka i era hem och en outtömlig vänlighet i era hjärtan, och skänka er och era nära och kära avkoppling, god hälsa och tur med allt.

Året 2021 har för oss alla varit fullt av utmaningar, tvivel och tuffa stunder både jobbmässigt och på personligt plan. Därför vill vi önska er i dessa otrygga tider först och främst återkomsten till det normala, lugnet, värmen och närheten. Så att det kommande året blir ett oavbrutet tillfälle att kunna dela med sig av sin godhet till såväl sina närmaste som främlingar.

Vi tackar hjärtligt för de gångna tolv månaderna som ni har varit med oss. Tack för ert förtroende, stöd och er lust till den polska kulturen. Tack även till alla artister, konstnärer och andra gäster samt samarbetspartners som varit med i våra evenemang i år. Tack vare er passion och professionalism har vi tillsammans lyckats att skapa många otroliga och ambitiösa projekt.

Vi önskar er underbar, frisk och mysig jul och gott nytt år!

Polska institutets team


Foto: Paweł Kania, Kania NordFOTO

Scheduled Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia

Fotoreportage: MELLAN NÄRHET OCH DISTANS – föreläsning

Den 23 mars 2022 föreläste Camilla Larsson bl. a. om en av 1900-talets främsta polska konstnärer och en av världens mest framstående teaterskapare, Tadeusz Kantor, på Moderna Museet i Malmö. Föreläsningen hette ”MELLAN NÄRHET OCH DISTANS. Dockan som objekt, material och symbol i Tadeusz Kantor och Julia Bondessons konst”.
23 03.2022 Aktuellt, Galleri