23.12.2021 - 21.01.2022 Evenemang, Musik Dag Hammarskjölds väg 10, Stockholm

Utställning: Composers of the Visegrad Group 🗺

Alla är varmt välkomna att besöka vår nya interaktiva utomhusutställning "Composers of the Visegrad Group" som presenterar världsberömda och älskade kompositörer från Visegrádgruppsländerna: Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen.

Utställningen finns utanför Ungerns ambassad i Stockholm (Dag Hammarskjölds väg 10) från och med den 23 december 2021.

Varje tavla tillägnas en av Centraleuropas ikoniska kompositörer, som t. ex. Liszt, Suchoň, Dvořák och Chopin. Deras musikaliska arv finns med oss än idag. Läs deras tankar om skönhet, makt och musikens innersta väsen. Följ QR-koder och njut av musikstyckenas fulländning!

Utställningen arrangeras av Ungerns ambassad i Sverige under Ungerns ordförandeskap i Visegrádgruppen i samarbete med Polska institutet i Stockholm, Tjeckiska centret och Slovakiska Ambassaden i Stockholm.

from to
Scheduled Evenemang >Musik
Dag Hammarskjölds väg 10, Stockholm Map

Polska gänget på Supermarket Art Fair 2022

I år kommer två polska konstnärsgrupper LeleArt Space och NOWY ZŁOTY/NY GYLLENE samt en polsk performer Konrad Juściński att delta i Supermarket Art Fair 2022 som i år äger rum mellan 26-29 maj i SKHLM Skärholmen Centrum!
26 05.2022 29 05.2022 Evenemang, Konst

Stockholms Internationella Seriefestival 🗓

Den 21 och 22 maj 2022 äger rum årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS]! Det är en helg fylld med spännande serietidningar och många unika serieskapare från hela världen. Ett perfekt tillfälle att besöka Stockholms Kulturhuset för alla serieentusiaster samt för alla nyfikna på seriekulturen. Varmt välkomna!
21 05.2022 22 05.2022 Evenemang, Konst, Litteratur

100-årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första

Hjärtligt välkommen till årsjubileet av Polens herrlandslag i fotbolls första seger efter kriget som ägde rum 1922 i Stockholm. Firandet sker den 27 maj kl 11.00 på Gymnastik- och idrottshögskolans (GIH) aula i Stockholm. Under dagen kommer att hållas föredrag av Dr. habil. Robert Gawkowski och Andreas Johren samt ett tal om en av de bästa polska fotbollsspelarna – Józef Klotz.
27 05.2022 Evenemang, Historia