23.03.2022 Evenemang, Konst, Teater Cafét, Moderna Museet Malmö, Ola Billgrens plats 2-4, Malmö

MELLAN NÄRHET OCH DISTANS –  föreläsning om Tadeusz Kantor 🗺

Dockan som objekt, material och symbol i Tadeusz Kantor och Julia Bondessons konst. I sin föreläsning, med titeln Mellan närhet och distans, ger konstvetaren Camilla Larsson perspektiv på dessa konstnärskap.
Tadeusz Kantor, foto: Radio Kraków, Public Domain


Onsdagen den 23 mars kl. 17.30 på Cafét, Moderna Museet i Malmö kan man ta del av föreläsningen som tar fasta på hur de båda konstnärerna arbetar med dockor. Dockan, som objekt, material och symbol, analyseras utifrån hur den framträder som skulptur, i fotografi, i rörlig bild och i teater och performance. Medium och materialitet blir här bärande för mötet mellan konstverk och betraktare.    

Fri entré. Drop in, ingen föranmälan.

Om Camilla Larsson:

Camilla Larsson har i många år arbetat som curator för samtida konst, och hon skriver och föreläser om konst. ”Framträdanden. Performativitetsteoretiska tolkningar av Tadeusz Kantors konstnärskap” är hennes doktorsavhandling i konstvetenskap, framlagd vid Södertörns högskola 2021.

Foto: Anna Hartvig


Föreläsningen sker med stöd av Polska institutet i Stockholm.   

Mer information här.


Foto: Adrian Grycuk, CC BY-SA 3.0 PL, Wikimedia Commons

Scheduled Evenemang >Konst >Teater
Cafét, Moderna Museet Malmö, Ola Billgrens plats 2-4, Malmö Map

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur

Utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!”

Den 26 september - 14 oktober 2023 på Norrköpings stadsmuseum visas utställningen ”Mamma, jag vill inte ha krig!” tillsammans med dokumentärfilmen ”Erase the Nation” och ett verk av den polska konstnären Olek (Agata Oleksiak) och den unga ukrainska designern Artem Verakuta (inom samarbetet mellan UNESCO Creative City Norrköping och Katowice City of Gardens). Vernissage äger rum under Kulturnatten, den 30 september kl. 13.00 då bandet Ukrainian-Polish Orchestra uppträder.
26 09.2023 14 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia

Ny utgåva av Furstinnan 🗓

Furstinnan - en biografi om drottning Katarina Jagellonica kommer ut i en ny utgåva, slutet av september 2023.
27 09.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia