2.04.2022 - 27.04.2022 Design, Evenemang galleri blås & knåda, Hornsgatan 26, Stockholm

Monika Patuszyńskas utställning “TransForms” på galleriet blås & knåda i Stockholm 🗺

I april 2022 på galleriet blås & knåda i Stockholm öppnas utställningen ”TransForms” med unika keramikverk av den polska konstnären Monika Patuszyńska. Utställningen blev inställt på grund av pandemin förut men nu, på lördag, den 23 april kl. 11.00 kommer alla konstälskare äntligen kunna besöka den i Stockholm.

Kom till Blås&Knåda på lördag och träffa konstnären själv!

Utställningen anordnades i samarbete med Polska institutet i Stockholm.


Monika kommer även att hålla två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken under årets Kulturnatt Stockholm den 23 april. Missa inte att besöka galleriet blås&knåda under den magiska lila natten i Stockholm! Läs mer på Kulturnattens hemsida.

Monika arbetar med keramik och använder sin egen gjutteknik för att ge liv till unika variationer av klassiskt porslin. I sitt konstnärliga skapande motsätter hon sig upprepning och symmetri som är egenskaper ofta förknippade med brukskonst. Hon är fascinerad av alla slags deformationer i form av ojämnheter, hål eller repor. Genom att blanda deformationer med det släta och likformiga skapar hon sammanhängande serviser som överraskar med sina originella och ”retsamma” former.

Vill du veta mer om Monika så kan du titta på en kortfilm om keramiken ‘Breaking the mould’ som producerades 2020 i samarbete med Polska institutet i Stockholm.

from to
Scheduled Design >Evenemang
galleri blås & knåda, Hornsgatan 26, Stockholm Map

Specialvisning av Roman Polańskis ”Kniven i vattnet”

Varmt välkommen till en speciell visning av Roman Polańskis "Kniven i vattnet" (1962) med foton av den fantastiska polska kameramannen Jerzy Lipman! Evenemanget sker i samband med 60-årsdagen av filmens premiär samt med 100-årsdagen av Jerzy Lipmans födelsedag.
07 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Film

EU-julkonsert 2022 i Stockholm 🗓

Nu räknar vi ned dagarna till jul! Den första snön har fallit, julpynt syns vid nästan varje hörn och många nynnar redan på julmusik. Varmt välkommen att njuta av den vackra tiden före jul med oss den 12 december kl. 18 på Adolf Fredriks kyrka i Stockholm där den tredje upplagan av EU-julkonsert kommer att äga rum i år.
12 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Musik

Konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and

Den 12 december kl. 10.00 börjar konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and Sweden from the Jagiellonian era to the end of the Vasa Dynasty: on the 460th anniversary of Catherine Jagiellon’s arrival to Finland (1562–2022).’’ i Publicum på Åbo universitet, adress: Assistentinkatu 7. Konferensen sker på engelska.
12 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Historia