2.04.2022 Aktuellt, Galleri galleri blås&knåda

Fotoreportage: Monika Patuszyńskas uställning “TransForms” på galleriet blås & knåda i Stockholm 🗺

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm.

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm. I utställningen visas unika keramikvaser – ett resultat av blandning mellan det klassiska sättet att arbeta med keramik och konstnärens egen gjutteknik. Serviser överraskar med sina originella och ”retsamma” former som inspirerades av Monikas resor till världens alla hörn.

Utställningen visas fram till den 27 april 2022 och under årets Kulturnatt Stockholm (23 april) kommer Monika att även hålla två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken. Mer information hittar du på Kulturnattens hemsida. Kom och låt dig överraskas – deformation av verkligheten garanterad!

Projektet har planerats sedan 2018 och skulle ske redan 2020 men ställdes in på grund av pandemin. Året 2020 har dock Polska institutet stött produktion av den kortfilmen om Monikas konstnärskap ”Breaking the Mould” som finns tillgänglig bl a på konstnärens officiella hemsida.

Utställningen anordnades som samarbete mellan blås&knåda och Polska institutet i Stockholm.

Foto: Patrycja Treichel för Polska institutet

Scheduled Aktuellt >Galleri
galleri blås&knåda Map

KINOTEKA 2023 🗓

Årets miniupplaga av filmfestivalen Kinoteka Stockholm, som arrangeras av Polska institutet, äger rum den 2-8 oktober 2020, i Haninge kulturhus i Handen och på Klarabiografen i Stockholm.
02 10.2023 08 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri