2.04.2022 Aktuellt, Galleri galleri blås&knåda

Fotoreportage: Monika Patuszyńskas uställning “TransForms” på galleriet blås & knåda i Stockholm 🗺

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm.

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm. I utställningen visas unika keramikvaser – ett resultat av blandning mellan det klassiska sättet att arbeta med keramik och konstnärens egen gjutteknik. Serviser överraskar med sina originella och ”retsamma” former som inspirerades av Monikas resor till världens alla hörn.

Utställningen visas fram till den 27 april 2022 och under årets Kulturnatt Stockholm (23 april) kommer Monika att även hålla två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken. Mer information hittar du på Kulturnattens hemsida. Kom och låt dig överraskas – deformation av verkligheten garanterad!

Projektet har planerats sedan 2018 och skulle ske redan 2020 men ställdes in på grund av pandemin. Året 2020 har dock Polska institutet stött produktion av den kortfilmen om Monikas konstnärskap ”Breaking the Mould” som finns tillgänglig bl a på konstnärens officiella hemsida.

Utställningen anordnades som samarbete mellan blås&knåda och Polska institutet i Stockholm.

Foto: Patrycja Treichel för Polska institutet

Scheduled Aktuellt >Galleri
galleri blås&knåda Map

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst