2.04.2022 Aktuellt, Galleri galleri blås&knåda

Fotoreportage: Monika Patuszyńskas uställning “TransForms” på galleriet blås & knåda i Stockholm 🗺

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm.

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm. I utställningen visas unika keramikvaser – ett resultat av blandning mellan det klassiska sättet att arbeta med keramik och konstnärens egen gjutteknik. Serviser överraskar med sina originella och ”retsamma” former som inspirerades av Monikas resor till världens alla hörn.

Utställningen visas fram till den 27 april 2022 och under årets Kulturnatt Stockholm (23 april) kommer Monika att även hålla två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken. Mer information hittar du på Kulturnattens hemsida. Kom och låt dig överraskas – deformation av verkligheten garanterad!

Projektet har planerats sedan 2018 och skulle ske redan 2020 men ställdes in på grund av pandemin. Året 2020 har dock Polska institutet stött produktion av den kortfilmen om Monikas konstnärskap ”Breaking the Mould” som finns tillgänglig bl a på konstnärens officiella hemsida.

Utställningen anordnades som samarbete mellan blås&knåda och Polska institutet i Stockholm.

Foto: Patrycja Treichel för Polska institutet

Scheduled Aktuellt >Galleri
galleri blås&knåda Map

Fotoreportage: Lukáš Oravec Quartet feat. Kálmán Oláh

Enastående Lukáš Oravec (SK), Maciej Sikała (PL), Kálmán Oláh (HU), Tomáš Baroš (CZ) och Marián Ševčík (SK) gjorde fantastiska spelningar för fullsatta salonger på Katalin And All That Jazz Östra Station i Uppsala den 20 september och på Stallet i Stockholm den 21 september.
20 09.2022 21 09.2022 Galleri

Inblick Södertörn, Utblick Polen – utställning och

Den 19 oktober 2022 kl. 13.00 – 17.00 på Södertörns högskola äger det internationella symposiet Art in Public Life: Art and Cultural Policies of the 1970s Reconsidered rum, som är del i ett pågående samverkansprojekt, Inblick Södertörn, Utblick Polen. 50 år av konst, offentlighet och kulturpolitik, som drivs av Konstvetenskapen på Södertörns högskola i samverkan med Region Stockholm, Södertälje konsthall, Botkyrka konsthall och Polska institutet. Projektet är finansierat genom Samverkansenheten vid Södertörns högskola. Huvudtalare är: prof. Agata Jakubowska (Warszawauniversitetet), dr Karolina Kolenda, (Krakows pedagogiska universitet) och dr Kim West, (Södertörns högskola).
30 09.2022 28 10.2022 Aktuellt, Evenemang, Konst

Peter Janssons reseberättelse från Sokołowsko 🗓

Peter Jansson åkte till Sokolowsko för att medverka vid invigningen av och föreläsa och samtala om hans bokprojekt vid årets Krzysztof Kieślowski-festival.
19 08.2022 29 08.2022 Aktuellt, Evenemang, Film