2.04.2022 Aktuellt, Galleri galleri blås&knåda

Fotoreportage: Monika Patuszyńskas uställning “TransForms” på galleriet blås & knåda i Stockholm 🗺

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm.

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm. I utställningen visas unika keramikvaser – ett resultat av blandning mellan det klassiska sättet att arbeta med keramik och konstnärens egen gjutteknik. Serviser överraskar med sina originella och ”retsamma” former som inspirerades av Monikas resor till världens alla hörn.

Utställningen visas fram till den 27 april 2022 och under årets Kulturnatt Stockholm (23 april) kommer Monika att även hålla två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken. Mer information hittar du på Kulturnattens hemsida. Kom och låt dig överraskas – deformation av verkligheten garanterad!

Projektet har planerats sedan 2018 och skulle ske redan 2020 men ställdes in på grund av pandemin. Året 2020 har dock Polska institutet stött produktion av den kortfilmen om Monikas konstnärskap ”Breaking the Mould” som finns tillgänglig bl a på konstnärens officiella hemsida.

Utställningen anordnades som samarbete mellan blås&knåda och Polska institutet i Stockholm.

Foto: Patrycja Treichel för Polska institutet

Scheduled Aktuellt >Galleri
galleri blås&knåda Map

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset 🗓

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.
21 05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia