2.04.2022 Aktuellt, Galleri galleri blås&knåda

Fotoreportage: Monika Patuszyńskas uställning “TransForms” på galleriet blås & knåda i Stockholm 🗺

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm.

I lördags den 2 april ägde en vernissage av utställningen “TransForm” av den polska konstnären Monika Patuszyńska rum på galleriet blås&knåda i Stockholm. I utställningen visas unika keramikvaser – ett resultat av blandning mellan det klassiska sättet att arbeta med keramik och konstnärens egen gjutteknik. Serviser överraskar med sina originella och ”retsamma” former som inspirerades av Monikas resor till världens alla hörn.

Utställningen visas fram till den 27 april 2022 och under årets Kulturnatt Stockholm (23 april) kommer Monika att även hålla två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken. Mer information hittar du på Kulturnattens hemsida. Kom och låt dig överraskas – deformation av verkligheten garanterad!

Projektet har planerats sedan 2018 och skulle ske redan 2020 men ställdes in på grund av pandemin. Året 2020 har dock Polska institutet stött produktion av den kortfilmen om Monikas konstnärskap ”Breaking the Mould” som finns tillgänglig bl a på konstnärens officiella hemsida.

Utställningen anordnades som samarbete mellan blås&knåda och Polska institutet i Stockholm.

Foto: Patrycja Treichel för Polska institutet

Scheduled Aktuellt >Galleri
galleri blås&knåda Map

Förhandsvisning av filmen “Isolering” på Zita Folkets

Varmt välkommen på förhandsvisning av filmen “Isolering” av Arek Delbowski den 2 juni kl. 18 på Zita Folkets Bio i Stockholm.
02 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Utomhusutställningen V4 Kids: Fantasy walk och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Małgorzata Mirga-Tas på Göteborgs Konsthall 🗓 🗺

Mellan den 28 januari 2023 och den 16 april pågick Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm på Göteborgs Konsthall, soloutställningen av den polsk-romska konstnären, pedagogen och aktivisten Małgorzata Mirga-Tas. Den visades i samarbete med och med stöd av Polska institutet i Stockholm.
28 01.2023 16 04.2023 Galleri