23.04.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Kulturnatt Stockholm 2022

Under årets Kulturnatt Stockholm som ägde rum lördagen den 23 april kunde man upptäcka många extraordinära evenemang spridda över hela staden. Bland alla dessa fantastiska initiativ fanns det tre som hade koppling till Polen och som anordnades i samarbete med Polska institutet.

  1. Utställningen och möten med Wojciech Hoffmann och med Michał Hudzikowski på Studio44 som organiserades inom ramen för festivalen An Ordinary Day Film Festival. De polska gästerna berättade för den stora publiken bl a om hur filmen ’The world that flew away on the back of the cow’ skapats.
2. Utställningen “TransForms” av Monika Patuszyńska på galleriet Blås&Knåda där hon höll två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken samt om sin egen unika gjutteknik.

3. Utställningen om enastående kompositörer från Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen samt föreläsningar om F. Liszt och hans musik på Ungerns Ambassad som hölls av A.G. Sundström, pianist och författare av ”Franz Liszt. Kontrasternas man” (2021).

Ett stort tack till alla som bidragit till den underbara kvällen. Vi ses nästa år! 💜

Scheduled Aktuellt >Galleri

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst