23.04.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Kulturnatt Stockholm 2022

Under årets Kulturnatt Stockholm som ägde rum lördagen den 23 april kunde man upptäcka många extraordinära evenemang spridda över hela staden. Bland alla dessa fantastiska initiativ fanns det tre som hade koppling till Polen och som anordnades i samarbete med Polska institutet.

  1. Utställningen och möten med Wojciech Hoffmann och med Michał Hudzikowski på Studio44 som organiserades inom ramen för festivalen An Ordinary Day Film Festival. De polska gästerna berättade för den stora publiken bl a om hur filmen ’The world that flew away on the back of the cow’ skapats.
2. Utställningen “TransForms” av Monika Patuszyńska på galleriet Blås&Knåda där hon höll två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken samt om sin egen unika gjutteknik.

3. Utställningen om enastående kompositörer från Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen samt föreläsningar om F. Liszt och hans musik på Ungerns Ambassad som hölls av A.G. Sundström, pianist och författare av ”Franz Liszt. Kontrasternas man” (2021).

Ett stort tack till alla som bidragit till den underbara kvällen. Vi ses nästa år! 💜

Scheduled Aktuellt >Galleri

Utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Małgorzata Mirga-Tas på Göteborgs Konsthall 🗓 🗺

Mellan den 28 januari 2023 och den 16 april pågick Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm på Göteborgs Konsthall, soloutställningen av den polsk-romska konstnären, pedagogen och aktivisten Małgorzata Mirga-Tas. Den visades i samarbete med och med stöd av Polska institutet i Stockholm.
28 01.2023 16 04.2023 Galleri

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.
11 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik