23.04.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Kulturnatt Stockholm 2022

Under årets Kulturnatt Stockholm som ägde rum lördagen den 23 april kunde man upptäcka många extraordinära evenemang spridda över hela staden. Bland alla dessa fantastiska initiativ fanns det tre som hade koppling till Polen och som anordnades i samarbete med Polska institutet.

  1. Utställningen och möten med Wojciech Hoffmann och med Michał Hudzikowski på Studio44 som organiserades inom ramen för festivalen An Ordinary Day Film Festival. De polska gästerna berättade för den stora publiken bl a om hur filmen ’The world that flew away on the back of the cow’ skapats.
2. Utställningen “TransForms” av Monika Patuszyńska på galleriet Blås&Knåda där hon höll två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken samt om sin egen unika gjutteknik.

3. Utställningen om enastående kompositörer från Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen samt föreläsningar om F. Liszt och hans musik på Ungerns Ambassad som hölls av A.G. Sundström, pianist och författare av ”Franz Liszt. Kontrasternas man” (2021).

Ett stort tack till alla som bidragit till den underbara kvällen. Vi ses nästa år! 💜

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset 🗓

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.
21 05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.
09 05.2022 10 05.2022 Aktuellt

Utställningen: ”#StandWithUkraine – Polen och Litauen för

Den 3 maj 1791 antog Polsk-litauiska samväldets Sejm 3-majkonstitutionen som var Europas första och världens andra i världen och den första i Europa nationella grundlagen i samlad skrift. Konstitutionen, som kallades Regeringsakten, var resultatet av nästan 50 år långa strävan efter landets reformer. Den utformades av både upplysningsidéerna och landets egna erfarenheter när det gäller statsskick.
03 05.2022 Aktuellt, Artiklar, Historia