23.04.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Kulturnatt Stockholm 2022

Under årets Kulturnatt Stockholm som ägde rum lördagen den 23 april kunde man upptäcka många extraordinära evenemang spridda över hela staden. Bland alla dessa fantastiska initiativ fanns det tre som hade koppling till Polen och som anordnades i samarbete med Polska institutet.

  1. Utställningen och möten med Wojciech Hoffmann och med Michał Hudzikowski på Studio44 som organiserades inom ramen för festivalen An Ordinary Day Film Festival. De polska gästerna berättade för den stora publiken bl a om hur filmen ’The world that flew away on the back of the cow’ skapats.
2. Utställningen “TransForms” av Monika Patuszyńska på galleriet Blås&Knåda där hon höll två korta presentationer om hur man jobbar med keramiken samt om sin egen unika gjutteknik.

3. Utställningen om enastående kompositörer från Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen samt föreläsningar om F. Liszt och hans musik på Ungerns Ambassad som hölls av A.G. Sundström, pianist och författare av ”Franz Liszt. Kontrasternas man” (2021).

Ett stort tack till alla som bidragit till den underbara kvällen. Vi ses nästa år! 💜

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur