9.05.2022 - 10.05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i Stockholm

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.

Filmen Lämna inga spår berättar om den brutala dödsmisshandeln av studenten Grzegorz Przemyk som får nationen att koka. Staten skyr dock inga medel för att mörklägga vad som hänt och det enda vittnet blir plötsligt regimens fiende nummer ett. Filmen är baserad på verkliga händelser ”Lämna inga spår” är Polens Oscarbidrag för bästa utländska film.

Publiken på Victoria biografen hade många frågor om filmen. Våra gäster, Tomasz och Aneta, berättade om filmhistoriens betydelse för dagens samhälle. De pratade om hur filmen skapades och vad den polska och internationella publiken tyckte om den. Tack för det inspirerande mötet!

Alla foton är tagna av Kania NordFoto.

Filmvisningen arrangeras av Lucky Dogs och Polska institutet Stockholm

Filmen visades också på Stockholm International Film Festival den 10:e maj. Publiken lyssnade öckså på det fascinerande samtalet mellan journalisten Hynek Pallas och våra speciella gäster.

Filmen har biopremiär i Sverige den 3 juni! Hitta biljetter här.

Stort tack till alla som var med, speciellt till Tomasz Ziętek och Aneta Hickinbotham för de intressanta samtalen efter filmvisningarna och Anna Lindström från Lucky Dogs för samarbetet med det projektet. Det var fantastiskt att ha er i Stockholm!

from to
Scheduled Aktuellt

Studieresan del två- i Stanisławas fotspår, i

Johanna Söderlund, Henrik Norrthon och Polska Institutets direktör Pawel Ruszkiewicz åker runt i Polen. I de fyra filmerna som kommer att presenteras får du se hur Polen hjälper Ukraina och hur ukrainare bor i Tarnów och Leszno.
30 05.2022 10 06.2022 Aktuellt, Bez kategorii, Galleri

Fotoreportage: Stockholms Internationella Seriefestival 2022 🗓

Under årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS] fick besökarna möjlighet att fylla sina bokhyllor med nya spännande serietidningar och att träffa ypperliga serieskapare från hela världen.
21 05.2022 22 05.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Supermarket 2022 – Stockholm Independent Art

Konstmässan Supermarket 2022 - Stockholm Independent Art Fair är nu över och vi tackar alla som bidrog till projektet. Vi är mycket glada över att polska konstnärer var med i år och kunde presentera sina verk för den internationella publiken!
26 05.2022 29 05.2022 Aktuellt, Galleri