9.05.2022 - 10.05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i Stockholm

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.

Filmen Lämna inga spår berättar om den brutala dödsmisshandeln av studenten Grzegorz Przemyk som får nationen att koka. Staten skyr dock inga medel för att mörklägga vad som hänt och det enda vittnet blir plötsligt regimens fiende nummer ett. Filmen är baserad på verkliga händelser ”Lämna inga spår” är Polens Oscarbidrag för bästa utländska film.

Publiken på Victoria biografen hade många frågor om filmen. Våra gäster, Tomasz och Aneta, berättade om filmhistoriens betydelse för dagens samhälle. De pratade om hur filmen skapades och vad den polska och internationella publiken tyckte om den. Tack för det inspirerande mötet!

Alla foton är tagna av Kania NordFoto.

Filmvisningen arrangeras av Lucky Dogs och Polska institutet Stockholm

Filmen visades också på Stockholm International Film Festival den 10:e maj. Publiken lyssnade öckså på det fascinerande samtalet mellan journalisten Hynek Pallas och våra speciella gäster.

Filmen har biopremiär i Sverige den 3 juni! Hitta biljetter här.

Stort tack till alla som var med, speciellt till Tomasz Ziętek och Aneta Hickinbotham för de intressanta samtalen efter filmvisningarna och Anna Lindström från Lucky Dogs för samarbetet med det projektet. Det var fantastiskt att ha er i Stockholm!

from to
Scheduled Aktuellt

Utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.
11 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Filmvisning av ”Erase the Nation” och samtal

Den 2 maj kl. 16.00 och kl. 18.00 visar Polska institutet i samarbete med Hallwylska Museet, Ukrainska institutet och FSF Föreningen Sveriges Filmfotografer dokumentärfilmen "Erase the nation" på Hallwylska Museet. Fri entré.
02 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Historia