9.05.2022 - 10.05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i Stockholm

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.

Filmen Lämna inga spår berättar om den brutala dödsmisshandeln av studenten Grzegorz Przemyk som får nationen att koka. Staten skyr dock inga medel för att mörklägga vad som hänt och det enda vittnet blir plötsligt regimens fiende nummer ett. Filmen är baserad på verkliga händelser ”Lämna inga spår” är Polens Oscarbidrag för bästa utländska film.

Publiken på Victoria biografen hade många frågor om filmen. Våra gäster, Tomasz och Aneta, berättade om filmhistoriens betydelse för dagens samhälle. De pratade om hur filmen skapades och vad den polska och internationella publiken tyckte om den. Tack för det inspirerande mötet!

Alla foton är tagna av Kania NordFoto.

Filmvisningen arrangeras av Lucky Dogs och Polska institutet Stockholm

Filmen visades också på Stockholm International Film Festival den 10:e maj. Publiken lyssnade öckså på det fascinerande samtalet mellan journalisten Hynek Pallas och våra speciella gäster.

Filmen har biopremiär i Sverige den 3 juni! Hitta biljetter här.

Stort tack till alla som var med, speciellt till Tomasz Ziętek och Aneta Hickinbotham för de intressanta samtalen efter filmvisningarna och Anna Lindström från Lucky Dogs för samarbetet med det projektet. Det var fantastiskt att ha er i Stockholm!

from to
Scheduled Aktuellt

POLSKA BAND UNDER FESTIVALEN FUTURE ECHOES I

Showcasefestivalen Future Echoes som sker 16 till 18 februari 2023 kommer att ha runt 100 artister från hela världen på runt tio scener i centrala Norrköping. I årets lineup finns band från Polen – CHEAP TOBACCO och FRANCIS TUAN samt den polsk-ukrainska duon KADABRA DYSKETY KUSAJE.
16 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Den tredje upplagan av V4 Film Dagar/V4

Mellan den 22-25 februari 2023 äger rum den nya upplagan av V4 Film Dagar/V4 Film Days! Under festivalen på Zita Folkets Bio i Stockholm visas fyra fantastiska samtida filmer från Ungern, Tjeckien, Slovakien och Polen.
22 02.2023 25 02.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

Hasiorkväll: filmvisning och föreläsning om den polska

Under året 2022 anordnades flera evenemang kring den polska konstnären Władysław Hasior som ett samarbete mellan bl.a. Södertälje konsthall, Södertörns högskola, Polska institutet i Stockholm och Kulturhistoriska Föreningen i Södertälje. Den 8 februari äger rum en filmvisning och en föreläsning kring Władysław Hasiors konst. Missa inte!
08 02.2023 Aktuellt, Design, Evenemang, Historia, Konst