9.05.2022 - 10.05.2022 Aktuellt

Fotoreportage: Förhandsvisning av Lämna inga spår i Stockholm

Den exklusiva förhandsvisningen av Lämna inga spår i regi av Jan P. Matuszyński ägde rum den 9e maj på biograf Victoria kl 20:30. Skådespelaren Tomasz Ziętek och producenten Aneta Hickinbotham kom till Stockholm för att delta i Q&A efter filmen.

Filmen Lämna inga spår berättar om den brutala dödsmisshandeln av studenten Grzegorz Przemyk som får nationen att koka. Staten skyr dock inga medel för att mörklägga vad som hänt och det enda vittnet blir plötsligt regimens fiende nummer ett. Filmen är baserad på verkliga händelser ”Lämna inga spår” är Polens Oscarbidrag för bästa utländska film.

Publiken på Victoria biografen hade många frågor om filmen. Våra gäster, Tomasz och Aneta, berättade om filmhistoriens betydelse för dagens samhälle. De pratade om hur filmen skapades och vad den polska och internationella publiken tyckte om den. Tack för det inspirerande mötet!

Alla foton är tagna av Kania NordFoto.

Filmvisningen arrangeras av Lucky Dogs och Polska institutet Stockholm

Filmen visades också på Stockholm International Film Festival den 10:e maj. Publiken lyssnade öckså på det fascinerande samtalet mellan journalisten Hynek Pallas och våra speciella gäster.

Filmen har biopremiär i Sverige den 3 juni! Hitta biljetter här.

Stort tack till alla som var med, speciellt till Tomasz Ziętek och Aneta Hickinbotham för de intressanta samtalen efter filmvisningarna och Anna Lindström från Lucky Dogs för samarbetet med det projektet. Det var fantastiskt att ha er i Stockholm!

from to
Scheduled Aktuellt

Visning av filmen ”Filip” på European Film

Den polska filmen "Filip" (Michał Kwieciński, 2022) kommer att visas inom ramen för den tredje upplagan av European Film Festival 2023. Visningen äger rum på lördag den 25 november kl. 15.00 på Zita Folkets Bio i Stockholm. Varmt välkomna!
23 11.2023 26 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Film

CURIE – BERÄTTELSEN OM EN MOR. Camilla

I år är det 120 år sedan Marie Skłodowska-Curie som första kvinna någonsin tilldelades ett Nobelpris! Hon erhöll priset i fysik tillsammans med sin make Pierre Curie 1903. Detta vill artisten Camilla Ringquist tillsammans med cellisten Svante Henryson och Polska institutet uppmärksamma under årets Nobelvecka med en musikalisk föreställning på Hallwylska museet den 5 december kl. 19.00.
05 12.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik

Polsk samtidskonst på utställningen “Crossover” i Stockholm

På grupputställningen “Crossover” visas verk av fem konstnärer: Garage Artists (Andrea Diaz & Stella Kruusamägi), Jacek Smolicki, Konrad Juściński, tm (Tove Möller). Den är kuraterad av det konstnärsdrivna kollektivet Flat Octopus och öppnas den 10 november i Studio 44 i Stockholm. Varmt välkommen!
10 11.2023 24 11.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst