21.05.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.

Firandet av Sven Nykvists 100-årsdagen blev en stor succé! Programmet på Filmhuset uppmärksammade minnet av Sven Nykvist, en av dem världens främsta och mest produktiva filmfotograferna genom tiderna.

Internationella gäster såsom Katarzyna Taras, polsk lärare och filmkritiker, samt Pål Bugge Haagenrud och Knut Haraldsen, norska filmfotografer, deltog i panelerna med Lars Pettersson som moderator. Lars Karlsson presenterade ett fantastiskt digitaliseringsprojekt av Svenska Filminstitutet. Vi avslutade evenemanget med en fascinerande visning av Hyresgästen (”The Tenant”) av Roman Polanski visad på 35 mm film. En unik upplevelse!

Tack Föreningen Svenska Filmfotografer, Imago, alla medverkande och alla våra fina gäster för en underbar dag!

I lördags på Filmhuset, Stockholm öppnades också utställningen “Cinematographers” av Piotr Jaxa som skapades i samarbete med polska Föreningen för Filmfotografer (PSC). Utställningen pågår t o m den 20 juni 2022. Varmt välkommen!

Scheduled Aktuellt >Galleri

Studieresan del två- i Stanisławas fotspår, i

Johanna Söderlund, Henrik Norrthon och Polska Institutets direktör Pawel Ruszkiewicz åker runt i Polen. I de fyra filmerna som kommer att presenteras får du se hur Polen hjälper Ukraina och hur ukrainare bor i Tarnów och Leszno.
30 05.2022 10 06.2022 Aktuellt, Bez kategorii, Galleri

Fotoreportage: Stockholms Internationella Seriefestival 2022 🗓

Under årets Stockholms Internationella Seriefestival [SIS] fick besökarna möjlighet att fylla sina bokhyllor med nya spännande serietidningar och att träffa ypperliga serieskapare från hela världen.
21 05.2022 22 05.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: Supermarket 2022 – Stockholm Independent Art

Konstmässan Supermarket 2022 - Stockholm Independent Art Fair är nu över och vi tackar alla som bidrog till projektet. Vi är mycket glada över att polska konstnärer var med i år och kunde presentera sina verk för den internationella publiken!
26 05.2022 29 05.2022 Aktuellt, Galleri