21.05.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.

Firandet av Sven Nykvists 100-årsdagen blev en stor succé! Programmet på Filmhuset uppmärksammade minnet av Sven Nykvist, en av dem världens främsta och mest produktiva filmfotograferna genom tiderna.

Internationella gäster såsom Katarzyna Taras, polsk lärare och filmkritiker, samt Pål Bugge Haagenrud och Knut Haraldsen, norska filmfotografer, deltog i panelerna med Lars Pettersson som moderator. Lars Karlsson presenterade ett fantastiskt digitaliseringsprojekt av Svenska Filminstitutet. Vi avslutade evenemanget med en fascinerande visning av Hyresgästen (”The Tenant”) av Roman Polanski visad på 35 mm film. En unik upplevelse!

Tack Föreningen Svenska Filmfotografer, Imago, alla medverkande och alla våra fina gäster för en underbar dag!

I lördags på Filmhuset, Stockholm öppnades också utställningen “Cinematographers” av Piotr Jaxa som skapades i samarbete med polska Föreningen för Filmfotografer (PSC). Utställningen pågår t o m den 20 juni 2022. Varmt välkommen!

Scheduled Aktuellt >Galleri

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

POLSKT TEMA I HANINGE KULTURHUS 🗓 🗺

Filmvisning med regissörsbesök, barnfilmsklassiker, konstutställning och en konstworkshop för barn är några av de saker som händer i Haninge kulturhus 29 september - 6 oktober. Allt är gratis men eftersom det är begränsat antal platser kräver vissa event biljett, eller medlemskap i Haninge Filmstudio. Hämta din biljett eller ditt medlemsskapskort i lånedisken på Biblioteket i Handen.
29 09.2023 06 10.2023 Aktuellt, Evenemang, Film, Konst, Litteratur