21.05.2022 Aktuellt, Galleri

Fotoreportage: „Celebrating Sven Nykvist” på Filmhuset

Den 21 maj 2022 ägde „Celebrating Sven Nykvist” rum på Filmhuset i Stockholm. Evenemanget var en hyllning till Sven Nykvists utmärkta livsverk. Panelisterna berättade bland annat om sin beundran till Sven, sina inspirationer och intressanta projekt som de skapades tillsammans.

Firandet av Sven Nykvists 100-årsdagen blev en stor succé! Programmet på Filmhuset uppmärksammade minnet av Sven Nykvist, en av dem världens främsta och mest produktiva filmfotograferna genom tiderna.

Internationella gäster såsom Katarzyna Taras, polsk lärare och filmkritiker, samt Pål Bugge Haagenrud och Knut Haraldsen, norska filmfotografer, deltog i panelerna med Lars Pettersson som moderator. Lars Karlsson presenterade ett fantastiskt digitaliseringsprojekt av Svenska Filminstitutet. Vi avslutade evenemanget med en fascinerande visning av Hyresgästen (”The Tenant”) av Roman Polanski visad på 35 mm film. En unik upplevelse!

Tack Föreningen Svenska Filmfotografer, Imago, alla medverkande och alla våra fina gäster för en underbar dag!

I lördags på Filmhuset, Stockholm öppnades också utställningen “Cinematographers” av Piotr Jaxa som skapades i samarbete med polska Föreningen för Filmfotografer (PSC). Utställningen pågår t o m den 20 juni 2022. Varmt välkommen!

Scheduled Aktuellt >Galleri

Utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” och picknick

Hjärtligt välkomna till utomhusutställningen “V4 Kids: Fantasy walk” med vackra barnboksillustrationer från Visegradsgruppens fyra länder: Polen, Ungern, Tjeckien och Slovakien. Utställningen visas på staket av alla V4-ambassader i Stockholm.
03 06.2023 22 06.2023 Aktuellt, Evenemang, Konst, Litteratur

Małgorzata Mirga-Tas på Göteborgs Konsthall 🗓 🗺

Mellan den 28 januari 2023 och den 16 april pågick Suno Mangie Dzialas / Jag har en dröm på Göteborgs Konsthall, soloutställningen av den polsk-romska konstnären, pedagogen och aktivisten Małgorzata Mirga-Tas. Den visades i samarbete med och med stöd av Polska institutet i Stockholm.
28 01.2023 16 04.2023 Galleri

Kammarmusikkonsert med Aleksander Dębicz och Jakub Nowak

Den polske pianisten Aleksander Dębicz och den polskfödde violinisten Jakub Nowak framför ett program med musik av Witold Lutosławski, Karol Szymanowski och Johann Sebastian Bach.
11 05.2023 Aktuellt, Evenemang, Musik