9.09.2022 Aktuellt, Galleri

En kväll med musik av Karol Szymanowski och Fryderyk Chopin 

Den 9 september gav den polska pianisten och prisbelönta deltagaren av Chopintävlingen Joanna Goranko en lysande pianokonsert i residensen av Polens ambassadör Joanna Hofman.

Konserten anordnades av Polska institutet Stockholm och Polska ambassaden för att fira Romantikens år samt hylla Karol Szymanowski som föddes för 140 år och Artur Rubinstein som dog för 40 år sedan.

Bland de fina gästerna fanns sju ambassadörer – från Polen, Portugal, Schweiz, Ukraina, Kroatien, Rumänien, Japan och Israel, diplomater från bl a Sverige, Norge, Tjeckien, Litauen, Ungern, Ukraina, Spanien och Slovakien. Även representanter av den polska diasporan i Sverige närvarade. Joanna Goranko briljerade och fick stormande applåder medan en film om Artur Rubinstein som visades under kvällen väckte stort intresse bland publiken.

Tack alla som kom!

foto: Paweł Kania NordFOTO

Scheduled Aktuellt >Galleri

Specialvisning av Roman Polańskis ”Kniven i vattnet”

Varmt välkommen till en speciell visning av Roman Polańskis "Kniven i vattnet" (1962) med foton av den fantastiska polska kameramannen Jerzy Lipman! Evenemanget sker i samband med 60-årsdagen av filmens premiär samt med 100-årsdagen av Jerzy Lipmans födelsedag.
07 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Film

EU-julkonsert 2022 i Stockholm 🗓

Nu räknar vi ned dagarna till jul! Den första snön har fallit, julpynt syns vid nästan varje hörn och många nynnar redan på julmusik. Varmt välkommen att njuta av den vackra tiden före jul med oss den 12 december kl. 18 på Adolf Fredriks kyrka i Stockholm där den tredje upplagan av EU-julkonsert kommer att äga rum i år.
12 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Musik

Konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and

Den 12 december kl. 10.00 börjar konferensen ‘’Cultural transfer between Poland, Finland and Sweden from the Jagiellonian era to the end of the Vasa Dynasty: on the 460th anniversary of Catherine Jagiellon’s arrival to Finland (1562–2022).’’ i Publicum på Åbo universitet, adress: Assistentinkatu 7. Konferensen sker på engelska.
12 12.2022 Aktuellt, Evenemang, Historia