29.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Magdalena Abakanowicz och Władysław Hasior på ART SPACE Södertörn

Den 29 september invigdes ART SPACE Södertörn, ett nytt rum för tillfälliga konstutställningar vid Södertörns högskola. Öppningsutställningen "Abakan och Nattlig ryttare. Magdalena Abakanowicz och Władysław Hasior Södertörn 1970 / 2022" curerad av Camilla Larsson kretsar kring två polska konstnärer som en gång verkat i området; Magdalena Abakanowicz och Władysław Hasior! Polska institutet var på plats så klart. Här får du se bilder från evenemanget, bl a med utställningens curator Camilla Larsson tillsammans med Polska institutets direktör Paweł Ruszkiewicz och Annika Öhrner, utställningsansvarig för Art Space.

Utställningen har öppet kl 11.00-17.00 vardagar 29 september – 28 oktober. Den är del i ett pågående samverkansprojekt ”Inblick Södertörn, Utblick Polen. 50 år av konst, offentlighet och kulturpolitik”, som drivs av Konstvetenskapen på Södertörns högskola i samverkan med Region Stockholm, Södertälje konsthall, Botkyrka Konsthall och Polska institutet i Stockholm. Det är finansierat genom rektorsmedel inom högskolans satsning på strategiska partnerskap. Art Space drivs av Södertörns högskola i samverkan med Stiftelsen Clara.
Scheduled Galleri

Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholm

Gårdagens firande av Diplomattjänstens vecka #ForeignServiceWeek med Polska institutet Stockholms vänner från diplomatiska beskickningar i Sverige och några av våra fantastiska samarbetspartners.
21 11.2022 Galleri

Fotoreportage: 50 års-jubileum av Władysław Hasiors ”Solspann”

I månadsskiftet september-oktober 2022 hölls 50-årsjubileet av installationen "Solspann" som skapades i Södertälje Centrum på 70-talet av den polske konstnären Władysław Hasior. Projektet var ett samarbete mellan Södertälje konsthall, Södertälje kommun, ABF Södertälje-Nykvarn, Kulturhistoriska Föreningen och Södertälje och Polska institutet i Stockholm.
29 09.2022 23 10.2022 Galleri

Fotoreportage: Europeiska språkdagen 2022 🗓

Den 27 september firade vi Europeiska språkdagen med ett språkcafé på Europahuset i Stockholm där det erbjöds minispråkkurser i ett tjugotal språk som t.ex. polska, estniska, esperanto, franska, tyska och isländska.
27 09.2022 Galleri