29.09.2022 Galleri

Fotoreportage: Magdalena Abakanowicz och Władysław Hasior på ART SPACE Södertörn

Den 29 september invigdes ART SPACE Södertörn, ett nytt rum för tillfälliga konstutställningar vid Södertörns högskola. Öppningsutställningen "Abakan och Nattlig ryttare. Magdalena Abakanowicz och Władysław Hasior Södertörn 1970 / 2022" curerad av Camilla Larsson kretsar kring två polska konstnärer som en gång verkat i området; Magdalena Abakanowicz och Władysław Hasior! Polska institutet var på plats så klart. Här får du se bilder från evenemanget, bl a med utställningens curator Camilla Larsson tillsammans med Polska institutets direktör Paweł Ruszkiewicz och Annika Öhrner, utställningsansvarig för Art Space.

Utställningen har öppet kl 11.00-17.00 vardagar 29 september – 28 oktober. Den är del i ett pågående samverkansprojekt ”Inblick Södertörn, Utblick Polen. 50 år av konst, offentlighet och kulturpolitik”, som drivs av Konstvetenskapen på Södertörns högskola i samverkan med Region Stockholm, Södertälje konsthall, Botkyrka Konsthall och Polska institutet i Stockholm. Det är finansierat genom rektorsmedel inom högskolans satsning på strategiska partnerskap. Art Space drivs av Södertörns högskola i samverkan med Stiftelsen Clara.
Scheduled Galleri

Fotoreportage: Konsert av det polska bandet Taraka

Tack Taraka för en fantastisk konsert i Göteborgs domkyrka i närvaro av bl a Sejmens vice talman Małgorzata Gosiewska, Göteborgs borgmästare, Ukrainas ambassadör, Polens ambassadör och Polska institutets direktör.
09 09.2023 Galleri

Fotoreportage: UTSTÄLLNING OCH FILMVISNING OM FAMILJEN ULMA

Den 10 september 2023 uppmärksammade vi, tillsammans med Polens ambassad och St:a Eugenia kyrka i Stockholm, saligförklaringen av familjen Ulma.
10 09.2023 Galleri

Fotoreportage: Två polska konstakademier från Szczecin och

Två polska konsthögskolor har bjudits in att delta i sektionen Stockholm Furniture Fair Greenhouse 2023, som var en del av årets upplaga av mässan Stockholm Design Week: Konstakademin i Szczecin (Akademia Sztuki w Szczecinie) och Jan Matejkos Konstakademi i Kraków (Akademia Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie). Under de intensiva dagarna fick montrar av de polska skolorna stor uppmärksamhet av en svensk och internationell publik. Besökare kunde få veta mer om de designprojekten direkt från de konstnärerna som tack vare samarbetet med Polska institutet fanns på plats i Stockholm.
06 02.2023 12 02.2023 Galleri